τυποΘεσσαλονίκη

~ Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα, ήταν: Δευτέρα 15/9 6.780, Τρίτη 16/9 6.710, Τετάρτη 17/9 7.870, Πέμπτη 18/9 7.830, Παρασκευή 19/9 6.390, Σάββατο 20/9 6.660 και Κυριακή 21/9 24.040.

~ Η «Μακεδονία» για μια ακόμη βδομάδα δεν ανακοίνωσε τις πωλήσεις της. Μόνιμο το ερώτημα: Τι θέλει να κρύψει;

~ Για… αγώνα ετοιμάζεται και πάλι η ΕΣΗΕΜ-Θ. Αυτήν τη φορά η προσπάθεια του σωματείου θα αφορά τη σωτηρία των 58 συμβασιούχων δημοσιογράφων – εργαζόμενων στην ΕΡΤ3, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν να απολύονται τους επόμενους μήνες, καθώς τότε λήγουν οι χρόνοι που προβλέπονται στον νόμο του Προκόπη Παυλόπουλου. Για να δούμε.

~ Ώστε και ο καλός συνάδελφος -βουλευτής πλέον- Κώστας Γκιουλέκας με συμβολαιογράφο παντρεύτηκε; Και η κυρία Γκιουλέκα ανέλαβε να συντάξει κάποια από τα αμαρτωλά συμβόλαια με τα οποία η δημόσια γη μέσω του Εφραίμ και της Μονής Βατοπεδίου περνούσε σε χέρια ιδιωτών; Όπως ακριβώς δηλαδή έπραξαν και οι συναδέλφισσές της -κυρίες των συναδέλφων του συζύγου της- Βουλγαράκη και Ζαγορίτη;

~ Εννοείται ότι ως απάντηση στα ερωτήματα για τα τι και τα πώς, προβλήθηκαν τα περί επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου χάρη των παιδιών της. Όπως ακριβώς και οι σύζυγοι του Αλογοσκούφη, του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη, του Ζαγορίτη, του…

~ Και του Δημήτρη Τσάμη (του πρώην προέδρου της ΕΡΤ3 και σημερινού υπευθύνου οργανωτικού της ΝΔ βόρειας Ελλάδας) η σύζυγος τυγχάνει συμβολαιογράφος. Το γεγονός ότι αυτή δεν ενεπλάκη στα αμαρτωλά συμβόλαια, να υποθέσω ότι σημαίνει πως δεν… φροντίζει το παιδί της; Λέτε; Γιατί ακούω ότι έχει συντάξει κάποια συμβόλαια του Εφραίμ και αυτή στην περιοχή της.

~ Με αποστολή στο Ιράν ξεκίνησαν τη φετινή τους διαδρομή τα «Αληθινά σενάρια», που χρόνια τώρα επιμελείται και παρουσιάζει από την ΕΤ3 ο Νίκος Ασλανίδης. Στόχος του Νίκου, να συνεχίσει να παρουσιάζει ρεπορτάζ «που γίνονται η αφορμή για να αναδειχθεί το μεγαλείο του ανθρώπου».
Πρώτη στάση της εκπομπής το Ιράν. Εκεί ο δημοσιογράφος του τρίτου καναλιού συνομίλησε με τους εννέα Έλληνες που ζουν στην Τεχεράνη, οι οποίοι έχτισαν ορθόδοξη εκκλησία στην καρδιά της πρωτεύουσας της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν. Σημειωτέον, για τις επόμενες εκπομπές ο Ασλανίδης έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για τους ακροβάτες του «γύρου του θανάτου» αλλά και ένα ρεπορτάζ για τους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

~ «Ίχνη πολέμου, στην καρδιά, στην ψυχή μας».
Έτσι τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφιών του συναδέλφου Παύλου Νεράτζη, που φιλοξενείται στην Casa Bianca, στο πλαίσιο των 43ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση εκτίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο καλός συνάδερφος από τις δημοσιογραφικές του αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Κύπρο έως τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

~«Μια φωτογραφία αληθινή, όχι σκηνοθετημένη, διατηρεί τη δύναμή της. Η φωτογραφία που απαθανατίζει τη στιγμή, που καταγγέλλει τη βία, που αναδεικνύει τη δύναμη της ζωής και την ανθρωπιά, δεν μπορεί να εξυπηρετεί σκοπιμότητες», γράφει ο Παύλος Νεράτζης.

~ Με αφιέρωμα στον πολύ Κώστα Γκουσγκούνη ξεκινά στις 9 του Οκτωβρίου τον νέο της κύκλο η CINEMANIA, που με τόση επιτυχία μεταδίδεται τα τελευταία χρόνια από την ΕΤ3.
Τρελαίνομαι να δω τη συζήτηση του Νίκου Γουλιά με το ίνδαλμα της νιότης μας, τον Γκουσγκούνη, που χάρισε στους σημερινούς 50άρηδες ατέλειωτες στιγμές σεξιστικού χαβαλέ.
Πάντα άξια…


Σχολιάστε εδώ