Τι λέει το «Ωνάσειο»

Κύριε Κουρή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, έλαβε γνώση του άρθρου της εφημερίδος σας με τίτλο «Απειλείται με καταστροφή το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς του Ωνασείου». Μετά από εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων, εκφράζει την έκπληξή του για τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου.
Το Δ.Σ. έχει πλήρη συνείδηση της αποστολής του και των υποχρεώσεών του για την καλή λειτουργία του Κέντρου. Τα περί «καταστροφής του προγράμματος Μεταμοσχεύσεων» είναι αβάσιμα και ασφαλώς οφείλονται σε παντελώς -σκόπιμα ή μη- λαθεμένες πληροφορίες. Το Δ.Σ. τηρεί απαρεγκλίτως τις αρχές αξιοκρατίας, προς όφελος της εύρυθμης και αναβαθμισμένης λειτουργίας του Κέντρου, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα αναδιαρθρώσεις που έχει προβεί. Όπως γνωρίζετε, λόγω της αναπόφευκτης αφυπηρέτησης ορισμένων -βασικών ασφαλώς- στελεχών που έχουν πολλά προσφέρει στο Ω.Κ.Κ., προκηρύσσεται Διεθνής Διαγωνισμός, με δημοσίευση της προκήρυξης και στον Επιστημονικό Ιατρικό Τύπο (Εγχώριο, Διεθνή, internet) προκειμένου να εξασφαλισθεί η προσέλευση των αρίστων. Η διασφάλιση της λειτουργίας της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων είναι πρωταρχικό στοιχείο, όπως προκύπτει από τους όρους της προκηρύξεως.
Η αναφορά σε υποψηφίους τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει είναι άτοπη, εφ’ όσον το μοναδικό κριτήριο είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του Κέντρου, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τούδε πορεία του αφιλοκερδώς εργαζόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.,
Καθηγητής
Ι. Παπαδημητρίου


Σχολιάστε εδώ