Συνωμοσία σιωπής για το παράνομο λιμάνι στον Άγιο Αιμιλιανό!

Επανερχόμαστε στο θέμα της παράνομης κατασκευής λιμανιού στον Άγιο Αιμιλιανό Ερμιονίδας με νεώτερα στοιχεία μη επιδεχόμενα αμφισβήτηση. Η κακοποίηση του περιβάλλοντος με παράνομα έργα ιδιαίτερα μεγάλης δαπάνης προδίδει «διαπλοκή» και διαφθορά στους εμπλεκόμενους παράγοντες οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των νόμων.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι απέναντι από την ιδιοκτησία όπου κατασκευάστηκε το παράνομο λιμάνι είναι οι μόνιμες κατοικίες του δημάρχου Κρανιδίου, του αδελφού του και του κ. Φουρνάρου. Όλους αυτούς τους χωρίζει δρόμος πλάτους 10 μ. περίπου. Όλοι έχουν όχι μόνο οπτική επαφή με το παράνομο λιμάνι, αλλά και… «ακουστική επαφή», δηλαδή ακούγεται ο θόρυβος από τα συνεργεία σκυροδετήσεων, τις μπετονιέρες κ.λπ.
Ο δήμαρχος και ο αδελφός του είναι μηχανικοί με μεγάλη κατασκευαστική δραστηριότητα στην επαρχία και ο κ. Φουρνάρος συμμετείχε στην εταιρεία παραγωγής σκυροδέματος η οποία έκανε και την προμήθεια για την κατασκευή του έργου.
Η έκταση του παράνομου λιμανιού δεν είναι ασήμαντη. Οι διαστάσεις του λιμενοβραχίονα είναι περίπου 45 μ. μήκος, 3 μ. πλάτος και 4 μ. βάθος. Το έργο άρχισε τον Δεκέμβριο του 2007.
Η πρώτη καταγγελία για την παράνομη κατασκευή του λιμανιού έγινε στον Λιμενάρχη στις 7/2/2008 το απόγευμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναφορά του στον Εισαγγελέα.
Εάν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία προς οιανδήποτε αρχή από τον δήμαρχο, έχει υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.
Η αρχική καταγγελία έγινε όταν το έργο ήταν στη φάση της σκυροδέτησης της ανωδομής. Είχε προφανώς προηγηθεί η αποπεράτωση της υποθαλάσσιας θεμελίωσης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής δεν επικρατούσε στην περιοχή «θρησκευτική κατάνυξη». Ο δρόμος έχει αρκετή κυκλοφορία και σύντομα το γεγονός της παράνομης κατασκευής έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία. Η σιωπή αυτή των δύο μηνών επιβαρύνει τον δήμαρχο, πολύ περισσότερο μάλιστα που είναι και μηχανικός.
Υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλη «κόντρα» δημάρχου – λιμενάρχη εξαιτίας της επιβολής προστίμου στον δήμο για αυθαιρεσίες στη ζώνη ευθύνης του Λιμεναρχείου στο Πόρτο Χέλι. Τέλος, καλό θα ήταν ο κ. δήμαρχος να γνωρίζει ότι δεν «χαμπαρίζουμε» από απειλές και αγωγές… Εάν πάντως έχει στοιχεία που αντικρούουν τα γεγονότα, μετά χαράς θα τα δημοσιεύσουμε. Και φυσικά σύντομα θα υπάρξει συνέχεια για το παράνομο λιμάνι (που ανήκει πλέον στον ετεροθαλή αδελφό του Μυτιληναίου) αλλά και άλλα που συμβαίνουν στην περιοχή…


Σχολιάστε εδώ