Στο Εφετείο και ποδοσφαιριστής κατά της ΕΠΟ

Μια πολύ σημαντική δίκη που πιθανώς να αποτελέσει και νομολογία στον χώρο του ποδοσφαίρου διεξάγεται μεθαύριο Τρίτη στο Εφετείο Αθηνών. Εκδικάζεται η προσφυγή του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς Γιώργου Λαναρή κατά της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της
ΕΠΟ ή αλλιώς του λεγόμενου Διαιτητικού Δικαστηρίου, του οποίου η σύνθεση λέγεται από πολλές πλευρές ότι δεν είναι νόμιμη. Η Επιτροπή αυτή της ΕΠΟ έκρινε σε δεύτερο βαθμό ότι η μονομερής ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Λαναρή από τη Βέροια, στην οποία αγωνιζόταν πέρσι, ήταν νόμιμη σε αντίθεση με την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ομοσπονδίας που έκρινε παράνομη τη μονομερή ανανέωση συμβολαίου, όπως κάνει και η ΦΙΦΑ την οποία συνεχώς επικαλείται η ΕΠΟ, αλλά εδώ επειδή δεν τη βόλευε και δεν την επικαλέστηκε .
Αποτέλεσμα του ότι η μονομερής ανανέωσης του Λαναρή με τη Βέροια κρίθηκε νόμιμη είναι να μην μπορεί να αγωνιστεί ο παίκτης στη νέα του ομάδα, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον οποίο μεταγράφηκε εφέτος ως ελεύθερος, καθώς έληξε το συμβόλαιό του με τη Βέροια.
Σε αντίποινα της προσφυγής του Γιώργου Λαναρή στο Εφετείο, στα πολιτικά δικαστήρια δηλαδή, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον κάλεσε σε απολογία γιατί όπως ισχυρίζεται κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση η ΦΙΦΑ έχει κρίνει διαφορετικά και έχει αποφανθεί ότι επιτρέπεται. Η δικάσιμος δε του Λαναρή στην ΠΕ της ΕΠΟ έχει προσδιοριστεί για τις 9 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία στο Εφετείο Αθηνών εκδικάζονται και οι εφέσεις επί του καταστατικού της ΕΠΟ.


Σχολιάστε εδώ