στα ενδότερα των ομάδων

Όταν το άκουσα ως είδηση σε κάποιο αθλητικό ραδιόφωνο, ομολογώ ότι έσκασα στα γέλια. Απορούσα πώς μπορεί να παίζει ως είδηση τέτοια πλάκα.

Διότι μόνο ως πλάκα θα μπορούσα να θεωρήσω το γεγονός ότι η ΦΙΜΠΑ, δηλαδή η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ, απείλησε την ΕΟΚ με διαγραφή εάν υλοποιηθεί η κρατική παρέμβαση. Εάν δηλαδή ψηφιστεί ο νόμος για περιορισμό σε δύο θητείες στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Για να αντιληφθεί ο καθένας τι σημαίνει η συγκεκριμένη απειλή, θα δανειστώ μια φράση από εκείνες που χρησιμοποιούμε συχνά ως λαός: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή μας.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απειλεί με διαγραφή τον… Γιώργο Βασιλακόπουλο της ΕΟΚ. Επειδή κάποιοι μπορεί να θεώρησαν ότι κάτι… έχω πιει, τους διευκρινίζω ότι είμαι νηφάλιος και απλώς καταγράφω το αυτονόητο, που με έκανε να γελάσω όταν άκουσα την είδηση.

Ο Βασιλακόπουλος είναι ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι ο φυσικός διάδοχος του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, όπως φαίνεται σε πολλές εκδηλώσεις της ΦΙΜΠΑ.

Παράλληλα, όμως, κάνει και το απόλυτο κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ. Συμπέρασμα; Η απειλή έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Κατά συνέπεια δικαιολογείται το γέλιο που μου προκάλεσε το άκουσμα της είδησης. Δεν γίνεται, ρε αδελφέ, να διαγράψει κάποιος τον εαυτό του.

Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Σχορτσανίτη. Ακόμα και ο Σοφοκλής έχει τις κακές στιγμές του, αλλά προσπαθεί να τις περιορίσει και να αποτρέψει την… ατυτοδιαγραφή του από το μπάσκετ.

Άρχισε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και, για πρώτη φορά, φάνηκε ότι η διοργάνωση θα έχει δύο ταχύτητες. Μπορεί να παλέψουν για την άνοδο έξι ή επτά ομάδες, αλλά όλες αυτές δείχνουν πως βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Από ʼκει και κάτω, όμως, γίνεται χαμός. Οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι και έτσι θα δημιουργηθεί το οξύμωρο να παλεύουν οι οκτώ για την άνοδο και οι υπόλοιπες 10 για την παραμονή, δίχως ενδιάμεση κατάσταση.

Τον έχουν πάρει χαμπάρι τον Ομπράντοβιτς οι περισσότεροι προπονητές και του κάνουν πλέον τη ζωή δύσκολη με τη μεταφορά της μπάλας εντός της ρακέτας. Κι όταν μια ομάδα διαθέτει ψηλούς σαν τη Ζαλγκίρις, τότε το έργο του προπονητή γίνεται πιο εύκολο.

Το κενό του Παναθηναϊκού κάτω από τα καλάθια φάνηκε στο τουρνουά της Μόσχας. Αλλά ο Σέρβος επέστρεψε με το χαμόγελο, διότι όπως έλεγε με την προσθήκη του Πέκοβιτς θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Ο Ζοτς περιμένει πολλά από τον μαυροβούνιο σέντερ. Όπως, μάλιστα, ακούγεται στην πιάτσα, αν δεν τα βρει και με τον Πέκοβιτς, τότε αποκλείεται να μάθει ο Παναθηναϊκός να παίζει με σέντερ τέτοιου ύψους.

Εκεί που είχαν ηρεμήσει τα πράγματα για τον Αντώνη Αντωνιάδη μετά τις δηλώσεις του για τον Σωτήρη Κυργιάκο, ήρθε η συνέντευξή του σε ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας για να του προκαλέσει νέα προβλήματα. Η συνέντευξη, βέβαια, είχε δοθεί 10 μέρες νωρίτερα, αλλά συνέπεσε με την τιμωρία του Γιάννη Γκούμα και ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού χρησιμοποιούσε κολακευτικά σχόλια για τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Αντωνιάδης έπαιξε σημαντικό ρόλο για την παραμονή του Γκούμα στους «πράσινους». Κάτι ήχησε άσχημα στα αφτιά του Νίκου Πατέρα, διότι έτσι χρεώνεται ο τελευταίος την καθυστέρηση που υπήρξε για να ανανεώσει ο έμπειρος αμυντικός το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Πέρασε δύσκολες ώρες στην Τρίπολη ο Καρβαλιάλ εξ αιτίας της απόδοσης που είχε ο Αστέρας στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αλλά η νίκη επί του Θρασύβουλου και η σαφής βελτίωση της εικόνας εξασφάλισαν πίστωση χρόνου στον Πορτογάλο.

Στην Τρίπολη, βέβαια, λένε για τον Καρβαλιάλ ότι δεν υπάρχει περίπτωση απομάκρυνσής του. Επικαλούνται, μάλιστα, ως επιχείρημα την καθολική αποδοχή που υπάρχει για τον συγκεκριμένο προπονητή στη χώρα του.

«Ακούσαμε τον Πάολο Σόουζα να του πλέκει το εγκώμιο του Καρβαλιάλ και να λέει ότι μπορεί να γίνει νέος Μουρίνιο», ήταν ένα από τα σχόλια που έγιναν για τον προπονητή του Αστέρα. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση ήττας από τον Θρασύβουλο ο Πορτογάλος θα είχε ήδη βγάλει εισιτήρια επιστροφής στην πατρίδα του.

Ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό από τις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον Τσίλντρες. Ο πρώην βοηθός προπονητή στους «ερυθρόλευκους» υποστήριξε ότι ο Αμερικανός δεν μπορεί να πάρει μόνος του ένα ματς.

Κάτι που ήχησε άσχημα στους παράγοντες της πειραϊκής ομάδας. Κυρίως επειδή η διαπίστωση ανήκει σε έναν άνθρωπο που τον εκτιμούν για τις γνώσεις του στο άθλημα.

Είναι τρομερό αυτό που συνέβη με τον Φανούρη Βατσινά. Την ημέρα του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν οι φίλοι του ΟΦΗ για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ, ο πρόεδρος μιλούσε για δάχτυλο του Ολυμπιακού.

Φυσικά δεν το έλεγε άμεσα, αλλά το άφηνε να εννοηθεί. Όπως έλεγε δεξιά και αριστερά «δεν γίνεται να προκαλείται αναστάτωση κάθε φορά που παίζουμε με τον Ολυμπιακό».

Κατά μια περίεργη σύμπτωση και τα ΜΜΕ που απευθύνονται στους φίλους του Παναθηναϊκού ανέδειξαν τα λόγια του Βατσινά. Περισσότερο ασχολήθηκαν με αυτό, παρά με το συλλαλητήριο των οπαδών.

Την επομένη, πάντως, έδωσαν σημασία σε όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση του κόσμου. Κυρίως για να καυτηριάσουν την επίθεση των ανεγκέφαλων στην μπουτίκ του Παναθηναϊκού.

Πολύ καλά λόγια λένε για τον Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς οι παλιοί παίκτες του Πανιωνίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντως, είθισται να αντιμετωπίζουν προβλήματα οι προπονητές που γίνονται αποδέκτες κολακευτικών σχολίων.

Ο Τριφούνοβιτς, πάντως, δείχνει σίγουρος για τη δουλειά του. Και κυρίως δίνει μεγάλη σημασία στην τακτική, στην οποία επικεντρώνεται στο πικ εντ ρολ, όπως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μπορεί να ʼναι ανέτοιμος ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, αλλά στον Ηρακλή δείχνουν να τον προτιμούν από τον Γιάντση. Είναι άλλωστε και αυτό το συμβόλαιο που αρνείται να υπογράψει ο μικρός, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να βρει επαγγελματική στέγη και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας.


Σχολιάστε εδώ