Στήνουν τουρκική τράπεζα, ανοίγουν τουρκόγλωσσα νηπιαγωγεία, γυμνάσια και πανεπιστήμια στη Θράκη!
Ερήμην, δυστυχώς, της Αθήνας, οι Τούρκοι έχουν αφεθεί να οργιάζουν σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν ήδη δρομολογήσει το άνοιγμα υποκαταστήματος της τράπεζας Ziraat Bank, με πρόεδρο τον κ. Γκαλήπ (πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) που θα χορηγεί στεγαστικά δάνεια στους μουσουλμάνους. Εξάλλου, ο σύλλογος επιστημόνων της μειονότητας σε Ξάνθη και Ροδόπη προχωρεί στη δημιουργία εννέα τουρκόγλωσσων μειονοτικών νηπιαγωγείων, τα οποία μάλιστα παραπλανητικά ονομάζει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Νηπίων!
Το… όραμα, όμως, όπως το περιγράφει ο τέως βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ δεν σταματάει εδώ, αφού, μιλώντας για λογαριασμό του νεοσύστατου Κέντρου Έρευνας της Μειονότητας, ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγέλλει την ανέγερση σχολείων, τη σύσταση βιβλιοθηκών μέχρι και την ίδρυση… πανεπιστημίων. Επειδή, όπως εξηγεί ειρωνικά, «βλέπουμε ότι η Πολιτεία δεν έχει και πολλή όρεξη να μας βοηθήσει στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας»…
Είναι η πρώτη φορά που ανησυχούν έντονα ακόμη και τα στελέχη του εκεί κλιμακίου της ΕΥΠ.
Η αγωνία του χριστιανικού στοιχείου της περιοχής αποτυπώνεται ανάγλυφα στις διαπιστώσεις που γίνονται ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας δίαυλος επικοινωνίας και επαφής με τα στελέχη και τους ανθρώπους της μειονότητας.
Παλαιότερα, λένε χαρακτηριστικά, μπορούσαμε να συζητάμε, να οργανώνουμε συναντήσεις, να ακούμε τις προτάσεις τους και να βρίσκουμε λύσεις. Τώρα πλέον δεν μας ακούνε καθόλου, δεν υπάρχει καμιά επαφή και μοιάζει να έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος! Επισημαίνουν την παντελή απουσία του επίσημου ελληνικού κράτους, ότι κοιμάται και δεν αντιλαμβάνεται τις υπόγειες αλλά και τις φανερές πια διεργασίες. Διαλυόμαστε εδώ πάνω, κραυγάζουν, με την εξουσία σε ρόλο «Εφιάλτη»!
Μια από τις πονηρές πρωτοβουλίες, που αρχικά προβλημάτισαν και σήμερα επιβεβαιώνουν τις προθέσεις όσων βρίσκονται πίσω της, είναι η ίδρυση, τον Απρίλιο του 2008, του Κέντρου Έρευνας της Μειονότητας, με πρόεδρο τον Τζεμίλ Καπζά και… μουεζίνη του, όπως θα δείτε, τον τέως βουλευτή Γκαλήπ Γκαλήπ. Ο οποίος, όταν πιέστηκε στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ομολόγησε ορθά κοφτά ότι «ναι, στόχος του Κέντρου είναι να αποδείξει ότι όλα τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη είναι τουρκογενείς, έχουν δηλαδή τουρκική καταγωγή»!
Κέντρο Ερευνών, Δούρειος Ίππος της Άγκυρας
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Χρόνος 87,5 FM και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ασχολείται το Κέντρο μόνο με τη μειονότητα τουρκογενούς προέλευσης ή και με τους Πομάκους, ο κ. Γκαλήπ εξεγέρθηκε, απαντώντας ότι «αν θέλετε να την πάμε προς τα εκεί τη συζήτηση, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Και προσέθεσε εμφατικά: «Θα ψάξουμε να βρούμε τι θα πει Πομάκος στην κυριολεξία, αν και ξέρουμε δηλαδή, θα αποδείξουμε με στοιχεία ότι και οι Πομάκοι είναι γνήσιοι Τούρκοι και αυτό θα αποδειχθεί οπωσδήποτε με έρευνες. Εμείς έχουμε πάρα πολλά στοιχεία τέτοια».
Πάντα στο όνομα της δήθεν έρευνας και της δήθεν αλήθειας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνέχισε ακάθεκτος, γράφοντας με τον δικό του τρόπο την ιστορία και την καταγωγή των Πομάκων! «Εμείς ξέρουμε ότι είναι τέσσερις τουρκικές φυλές που κατέβηκαν στα Βαλκάνια το 1050 περίπου και μετά βέβαια η γλώσσα τους επηρεάστηκε από τη σλάβικη που μιλούσαν στην περιοχή και όταν ήρθαν πάλι, σαν Οθωμανική Αυτοκρατορία πλέον, αμέσως πάλι ενώθηκαν με τους Οθωμανούς».
«Θα χτίσουμε μόνοι μας τουρκικά σχολεία»!
Η πρόκληση πάντως ξεπερνάει κάθε όριο όταν ο κ. Γκαλήπ, αναπτύσσοντας το… προγραμματικό πλάνο της λεγόμενης «πολιτιστικής και εκπαιδευτικής εταιρείας της μειονότητας», εξαγγέλλει την ίδρυση σχολείων, τη σύσταση βιβλιοθηκών, την έκδοση περιοδικών, την κατασκευή των απαραίτητων κτιρίων και άλλων εγκαταστάσεων και πολλά άλλα. Τα πανεπιστήμια έπονται…
Στην παρατήρηση δε ότι ο συντοπίτης υπουργός κ. Στυλιανίδης έχει εξαγγείλει μέτρα όσον αφορά τη μειονοτική εκπαίδευση, αντιτείνει απαξιωτικά: «Και άλλοτε εξαγγέλθηκαν μέτρα για μια σύγχρονη μειονοτική εκπαίδευση, αλλά τίποτα δεν είδαμε».
Τα αυτονόητα πάντως έπραξε εν προκειμένω ο νομάρχης Ξάνθης προχωρώντας στο κλείσιμο ορισμένων από τα αποκαλούμενα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης», δηλώνοντας ότι εάν κάποιος θέλει να δημιουργήσει παιδικό σταθμό, έστω και ιδιωτικό, θα πρέπει να τηρεί τις προβλέψεις του νόμου, διασφαλίζοντας συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και ενεργώντας με διαφάνεια στις λειτουργικές του δαπάνες και στις αμοιβές των δασκάλων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Καρά Αχμέτ δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα κέντρα αυτά δεν είναι παιδικοί σταθμοί και ούτε υπάρχουν δάσκαλοι που αμείβονται.