Σημαντικές απώλειες στον δήμο

Χρόνια τώρα πάλεψε γενναία με τον καρκίνο ο Σταμάτης Καραμανλής, αλλά στο τέλος η «επάρατος» τον πήρε από κοντά μας. Από τα πλέον αναγνωρίσιμα γαλάζια στελέχη της πόλης -και του Δήμου Θεσσαλονίκης- ο Σταμάτης, είχε υπηρετήσει τη διοίκηση του δήμου από διάφορες αντιδημαρχίες, ενώ τελευταία ήταν επικεφαλής των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Παλιός αθλητής του στίβου, υπήρξε παράγοντας του Άρη μετέχοντας κατά καιρούς στο ΔΣ του αθλητικού συλλόγου και της ΠΑΕ. Πολιτευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική -απ’ όπου καταγόταν- και πρόεδρος της ΕΥΑΘ ήταν κάποιες πρόσθετες ιδιότητές του. Η Θεσσαλονίκη θα τον θυμάται με σεβασμό και εκτίμηση.

«Πλήρωσε» τα σκάνδαλα

Ωστόσο ο θάνατος του Σταμάτη Καραμανλή δεν ήταν το μόνο μεγάλο κακό που συγκλόνισε το Καραβάν Σεράι, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης «έφυγε» αιφνιδιαστικά -με καρδιακό επεισόδιο- ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους του δήμου και διακεκριμένο στέλεχος της διοίκησης. Ο προϊστάμενος προμηθειών και στενότατος συνεργάτης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Κώστας Ιωσηφίδης, απεβίωσε τελείως ξαφνικά, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Δεν άντεξε την πίεση και το άγχος», έλεγαν φίλοι του, αναφερόμενοι στο δυσβάσταχτο βάρος που του φόρτωσαν τον τελευταίο χρόνο, αναθέτοντάς του τις ΕΔΕ για τα δύο μεγάλα σκάνδαλα που ταρακουνούν το δημαρχιακό μέγαρο: αυτό της εξαφάνισης 300.000 ευρώ από τη διαχείριση της παγίας και εκείνο με την απώλεια 30 περίπου εκατομμυρίων από το ταμείο.


Σχολιάστε εδώ