Πού το πάει ο νομάρχης;

Πολλές και διάφορες είναι οι ερμηνείες που δίνουν στην κίνηση Ψωμιάδη τα τοπικά γαλάζια στελέχη, που αδυνατούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που εκπέμπει και να συμφωνήσουν στο «πού το πάει ο νομάρχης».
• Οι περισσότεροι αρκούνται να θεωρούν ότι ο Γιώτης δεν άντεξε να μείνει έξω από τη φασαρία που γίνεται πέριξ του Μαξίμου και της Ρηγίλλης και θέλησε να ανακατωθεί για να δείξει ότι αποτελεί έναν αυτόνομο πόλο, αυτόν που εισπράττει ταχύτερα τα μηνύματα της κοινής γνώμης και της λαϊκής βάσης του κόμματος.
• Πολλοί επίσης είναι αυτοί που μιλούν για «τζάμπα μάγκες», επικρίνοντας την επιλογή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. «Αν ήθελε να βοηθήσει το κόμμα, θα ασκούσε την κριτική του ενώπιον των κυβερνώντων και δεν θα κατέφευγε στα τηλεοπτικά παράθυρα» λένε, κατηγορώντας τον ότι με αυτόν τον τρόπο «ρίχνει ακόμη μια μαχαιριά στη λαβωμένη Νέα Δημοκρατία».
• Κάποιοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έκανε ό,τι έκανε από απλή προσωπική υστεροβουλία. Γνωρίζει πως η υποστήριξη του Καρατζαφέρη του αρκεί για να καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο, οπότε προκειμένου να πετύχει αυτό, δεν δίστασε να δυσκολέψει κι άλλο τον Καραμανλή.
• Υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούν ότι ο Ψωμιάδης ως θιασώτης της παλιάς Δεξιάς, πιστεύει ότι μόνο με τη συνένωση όλης της… εθνικοφροσύνης θα μπορέσει η ΝΔ να κατακτήσει την πολυπόθητη πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές, οπότε αυτό που προτείνει είναι η αναβίωση της παλιάς ΕΡΕ και η εγκατάλειψη των ιδεολογημάτων για μεσαίο χώρο και τεχνοκράτες της εξουσίας…


Σχολιάστε εδώ