Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει για τον τόπο εναλλακτική λύση!

Με -σωστές- «δόσεις» και πολιτικής και συναισθήματος κάνοντας πράξη το «σεμνά και ταπεινά», μίλησε στη σύνοδο της ΚΕ την Παρασκευή ο Πρ. Παυλόπουλος.

Με μια ομιλία που εντυπωσίασε αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην προσωπικότητα, τη διαδρομή, τον ρόλο του Κ. Καραμανλή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ξέρετε ότι μετά ουσιαστικά την ήττα του 1981 μόνο το 1997, αυτή η παράταξη μέσα από την επιλογή ενός ηγέτη που δεν διεκδίκησε να γίνει Αρχηγός, του ζητήθηκε να γίνει Αρχηγός. Και ας είμαστε ειλικρινείς το ξέρετε όλοι. Και σας το λέει ένας άνθρωπος που εκείνη την εποχή, το γνωρίζετε και αυτό όλοι, δεν τον στήριξε.

Αυτός ο Αρχηγός δεν κοίταξε γύρω του ποιοι τον στήριξαν και ποιοι όχι. Αυτός ο Αρχηγός πήρε την εντολή που του δόθηκε από την παράταξη, από αυτούς που του ζήτησαν ακριβώς να ηγηθεί και μέσα από διαδοχικές νίκες, εκτός από μια οριακή ήττα το 2000, υπό συνθήκες που όλοι ξέρουμε, έχει φέρει αυτή την παράταξη σήμερα να έχει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου και ταυτόχρονα να έχει δώσει την αίσθηση αλλά και την ουσία. Και ας το αμφισβητήσει κανείς εδώ. Ούτε το επιδίωξε ούτε του το λέω για να του γίνω αρεστός, το ξέρετε όλοι.

Αυτός ο άνθρωπος με τη δική του πολιτεία, το δικό του ήθος, το δικό του παράδειγμα, έχει δώσει να καταλάβουμε όλοι ότι τουλάχιστον γι’ αυτή την παράταξη είναι ο μόνος που μπορεί να την οδηγήσει στο πεπρωμένο της.

Αλλά και κάτι περαιτέρω. Είναι ο άνθρωπος που έχει αυτήν τη στιγμή ο τόπος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αρκετά στο κυβερνητικό έργο, τόνισε ότι παρά τα λάθη της κυβέρνησης έχει παραχθεί έργο και ακολούθως αποδόμησε τη θέση του Π. Τατούλη:

«Να μιλήσουμε, ναι, μέσα στα όργανα, έχουμε συνεδριακές διαδικασίες που τις περιγράφει το ίδιο το καταστατικό. Εκεί όταν θα έρθει η ώρα του συνεδρίου για τους συγκεκριμένους λόγους ναι. Έκτακτα συνέδρια όμως για αλλαγή προγραμμάτων και ιδεολογιών, για κόμματα που εξελέγησαν με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένη ιδεολογία, θα σήμαινε εκ των προτέρων ή ομολογία ότι παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό ή πρόθεση αλλαγής η οποία είναι πέρα και έξω από τη λαϊκή εντολή.

Γι’ αυτόν τον λόγο σας λέω ένα πράγμα και μη φανταστείτε ότι το λέω αυτό επειδή έχω την υπουργική καρέκλα, για την οποίαν σας είπα η παράταξή μου με έχει τιμήσει περισσότερο από όσο το αξίζω, γιατί μπορεί και ξέρω ότι υπάρχουν και καλύτεροι από μένα.

Και το ξαναλέω για δεύτερη φορά εάν έχω φτάσει να είμαι αυτός που είμαι ως πολιτικό πρόσωπο δεν το οφείλω στον Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, το οφείλω στην παράταξη και σε σας και στον απλό κόσμο και στον Πρόεδρο και στην εμπιστοσύνη του.

Σας το λέω λοιπόν για μια ακόμα φορά τούτη τη στιγμή, δεν υπάρχει για τον τόπο εναλλακτική λύση που να εγγυάται τη συνέχιση της πορείας των μεταρρυθμίσεων, της διαφάνειας, της ευρωπαϊκής πορείας, σε αυτόν τον κλυδωνιζόμενο κόσμο. Εάν το βλέπαμε ότι υπήρχε κι αν το έβλεπα ότι υπήρχε, να είστε βέβαιοι ότι θα έλεγα άλλοι είναι καλύτεροι από μας…».


Σχολιάστε εδώ