Παρέμβαση Λάμπρου για το κτίριο της Νομαρχίας στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες των κατοίκων στην Ακαδημία Πλάτωνος που αντιδρούν σθεναρά στην πρόθεση της Νομαρχίας Αθήνας να χτίσει δύο τεράστια κτίρια στο οικόπεδο της επί των οδών Αίμωνος, Ευκλείδου και Δημοσθένους, πάνω σε αρχαία και απέναντι από δημοτικά σχολεία, φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Νομαρχία και δήμος αναγκάστηκαν να λύσουν τη σιωπή τους και να πάρουν θέση στο ζήτημα.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ το θέμα επανήλθε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο με βάση τα έγγραφα του ΟΣΚ… Τα κατέθεσε ο Λάμπρου από τη «Συμπαράταξη» (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) που αποκάλυψε πως μεταξύ του ΟΣΚ, του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας υπάρχει αλληλογραφία για τη διεκδίκηση του οικοπέδου προκειμένου να γίνει εκεί νηπιαγωγείο από το 2003!
ΚΑΤΩ από τη πίεση των κατοίκων και της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε δημόσια ότι μπορεί να κάνει ανταλλαγή οικοπέδων με τον ΟΣΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για εκμετάλλευση της περιουσίας της νομαρχίας. Μιλώντας ο Λάμπρου στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνε να σταματήσει το τερατούργημα που πάει να γίνει στην περιοχή και να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων για την ανέγερση νηπιαγωγείου. Είναι ενδεικτικό, είπε πως σε… δύο δωμάτια, στο 60ο δημοτικό σχολείο, στεγάζεται το 130ο νηπιαγωγείο με… 38 παιδάκια, που με κλασικό και ολοήμερο ωράριο δεν προσφέρεται για τη μόρφωσή τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι ο ΟΣΚ προτίθεται να προτείνει στη νομαρχία όχι ανταλλαγή οικοπέδων, αλλά ότι δέχεται να αγοράσει το οικόπεδο από τη νομαρχία με τρέχουσες τιμές και τόνισε ότι συμφωνεί με τη θέση του ΟΣΚ να μη γίνει ανταλλαγή οικοπέδων γιατί ο Οργανισμός τα χρειάζεται για σχολεία.


Σχολιάστε εδώ