Ο Ψωμιάδης αναστατώνει και ξεσηκώνει και δικούς του…

Η εθνική οικονομία πηγαίνει κατά διαβόλου, ο κόσμος βράζει, τα κανάλια πιέζουν για αίμα (θυσίες υπουργών και προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών), η δυσωδία των σκανδάλων δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι αντάρτες καραδοκούν, οι Μεϊμαράκηδες υποδεικνύουν… Ιφιγένειες και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.

Σαν να μην του έφταναν όλα αυτά του πρωθυπουργού, το πρωί της Τρίτης ήρθε κι έσκασε στα κανάλια η ορμητική είσοδος του νομάρχη Θεσσαλονίκης στην πολιτική επικαιρότητα, με το… τηλεοπτικό του φλερτ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την προαναγγελία του πως σε δύο με τρεις εβδομάδες θα κάνει ανακοινώσεις που θα σκάσουν σαν βόμβα.

Τους υπαινιγμούς του και τα υπονοούμενα για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, στην οποία ανήκει και ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τα συνόδεψε με τη δημόσια ανακοίνωση της απόφασής του να μην παραστεί στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, σύνοδο την οποία ο πρωθυπουργός συγκάλεσε για να την αξιοποιήσει ως πρώτο βήμα της προσπάθειάς του να αντεπιτεθεί και να επανακτήσει την πρωτοβουλία των εξελίξεων.

– Αφού λοιπόν έσυρε τα εξ αμάξης στην κυβέρνηση και μίλησε για ανάγκη αλλαγής πολιτικής και αλλαγής νοοτροπίας των κυβερνώντων…

– Αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχτεί στον ΛΑΟΣ, αρκούμενος να απαντά στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων με το «Καληνύχτα σας, θα τα πούμε σε δυο βδομάδες»…

Αφού τα έκανε όλα αυτά ο Ψωμιάδης, φρόντισε να κρατήσει τα προσχήματα, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Καραμανλή – χωρίς ωστόσο να επαναλάβει τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού του έρωτα», τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Άλλο που δεν ήθελαν τα κανάλια, σήκωσαν το θέμα, βγάζοντας το ένα μετά το άλλο τον νομάρχη Θεσσαλονίκης να μιλάει για τον εαυτό του, τον Καραμανλή, τον Καρατζαφέρη και τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκουν όλοι τους.

Πες πες, ο Ψωμιάδης δεν μπόρεσε να αποφύγει την αλαζονεία, λέγοντας ότι αυτός και μόνον αυτός θα αποφασίσει αν θα γίνει δήμαρχος, χρησιμοποιώντας τη φράση «Θα πάω όπου θέλω».

Αποτέλεσμα όλων αυτών, να σπάσουν τα τηλέφωνα σε Ρηγίλλης και Πατριάρχου Ιωακείμ (γραφεία ΝΔ Θεσσαλονίκης) από φίλους του κόμματος που καταφέρονταν κατά του νομάρχη και ζητούσαν να… τον μαζέψουν.

Τα μηνύματα των γαλάζιων -και ιδιαίτερα των τοπικών στελεχών που εξοργίστηκαν με τον… νομάρχη τους- υποχρέωσαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να ανακρούσει πρύμναν την επομένη και να ξεχάσει τα υπονοούμενά του για αποχώρηση από… το μαντρί, εμφανιζόμενος αυτήν τη φορά «Καραμανλικότερος του Καραμανλή».

«Έχω πει πολλές φορές ότι ανήκω στον λαό. Σε κανέναν άλλον. Είναι ποτέ δυνατόν να προδώσω αυτόν τον λαό που επί 28 χρόνια με βγάζει νικητή; Μετά από τόσα νικηφόρα χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία, θα είμαι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει τον Καραμανλή. Αγωνίζομαι για την τρίτη τετραετία του Κώστα Καραμανλή και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πάλι, για το καλό του τόπου.

Προσωπικά δεν έχω εξάρτηση από κανέναν. Αγωνίζομαι για μια μεγάλη φιλολαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία. Να διευκολύνουμε τον πρωθυπουργό, γιατί η σημερινή κατάσταση πρέπει και μπορεί να ανατραπεί».

Μπορεί ο Ψωμιάδης να εκτέθηκε υποχρεούμενος σε αναδίπλωση εντός μίας ημέρας, το όλο σκηνικό όμως του προσέδωσε και κάποιο προσωπικό όφελος. Αναφέρομαι στη δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος -πριν από την αναδίπλωση του νομάρχη- είχε προλάβει να πει στα κανάλια που του ζήτησαν να σχολιάσει τις πρώτες δηλώσεις – ότι στην περίπτωση που ο Ψωμιάδης διεκδικήσει τον δήμο, ο ΛΑΟΣ «δεν θα κατεβάσει υποψήφιο και θα τον υποστηρίξει…».

Το πισωγύρισμα του Παναγιώτη δεν στάθηκε ικανό να ηρεμήσει τα τοπικά κομματικά στελέχη, που ήταν έξαλλα με την ενέργειά του, την οποία χαρακτήριζαν «εμπόδιο στην προσπάθεια του Καραμανλή να αλλάξει το κλίμα». «Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα μας χάνει τον μεσαίο χώρο, το να βγαίνει ένα προβεβλημένο στέλεχός μας και να μιλά για πολιτική συγγένεια με τον Καρατζαφέρη αποτελεί καίριο χτύπημα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», μου είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.


Σχολιάστε εδώ