Ο χαμένος της Τούμπας… xάνεται την επομένη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη άρχισε νωρίς. Αν και βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στη Θεσσαλονίκη στήθηκε ένα άλλο καρτέρι θανάτου. Έστω και αν τούτη τη φορά δεν καταγράφηκε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Στις δύο ομάδες, ωστόσο, δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός και αποφεύγουν να το συνδέσουν με το σημερινό ντέρμπι. Ίσως επειδή θέλουν να κρατήσουν προπονητές και παίκτες προσηλωμένους στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο για τον «δικέφαλο», όσο και για τους «κίτρινους», άλλωστε, το ντέρμπι σημαίνει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.
Για τον ΠΑΟΚ η νίκη θα πιστοποιήσει τις εφετινές δυνατότητές του και θα του προσδώσει άλλη δυναμική. Θα διασφαλίσει τη στήριξη των οπαδών και στη συνέχεια και παράλληλα θα διατηρήσει τον Φερνάντο Σάντος στη θέση του. Διότι ο Πορτογάλος μπορεί να απολαμβάνει επίσημα τη στήριξη του Ζαγοράκη, αλλά κι αυτός δίνει κάθε εβδομάδα τις εξετάσεις του και ενδεχόμενη ήττα στο ντέρμπι θα τον οδηγήσει εκτός ΠΑΟΚ.
Κάτι που σίγουρα θα συμβεί στην περίπτωση του Κίκε Ερνάντεθ. Μπορεί ο Λάμπρος Σκόρδας να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κουνηθεί ο Ισπανός τεχνικός από το «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά ακόμα και σε περίπτωση διπλού μέσα στην Τούμπα, αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση τους για διαζύγιο του Άρη με τον Ερνάντεθ.
Ο χαμένος, λοιπόν, χάνεται. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους προπονητές. Αφορά και στις ομάδες. Διότι τα προβλήματα θα διογκωθούν στον ηττημένο, κάτι που γνωρίζουν και ο Ζαγοράκης και ο Σκόρδας.


Σχολιάστε εδώ