Ο νεοφιλελευθερισμός εθνικοποιείται!

Η αποκάλυψη-μεγαβόμβα του νέου αιώνα έσκασε νωρίς. Ευτυχώς! Το κραχ – Βατερλώ του τερατογεννημένου, στο σκληρό ροκ της παγκοσμιοποίησης, ξετσίπωτου νεοφιλελευθερισμού λειτούργησε σαν θεία δίκη για τον κόσμο. Όπου γης!

Ξεσκέπασε τους (μετρημένους) μεγαλοκαρχαρίες της κερδοσκοπίας. Που μεγαλοτρέφει το απάνθρωπο οικονομικό σχολαρχείο Θάτσερ – Ρίγκαν – Γκρίνσπαν… Και που θέλουν (με το έτσι γουστάρω) όλους τους μόχθους του πλανήτη να καταλήγουν στη βαθυστόμαχη κοιλιά τους… Τρόμαξε ακόμα και ο διεθνής αβανταδόρος της πλουτοκρατίας «Εκόνομιστ». Έγραψε: «Ως εδώ. Ας το καταλάβουν ότι δεν μπορούν 10 άτομα να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τον πλούτο όλου του κόσμου». Περαστικά τους!

Το κραχ ξεβράκωσε τους μακρυχέρηδες των χρηματιστηρίων. Που πάνω στο μεγάλο πάρτι της απληστίας τους έπαιξαν με τη σούπερ φούσκα του πετρελαίου ολόκληρο το Σύμπαν για πάρτη τους…

Αυτοί ειδικά, οι παντός είδους λαίμαργοι «γουολστριτάδες» την έπαθαν όπως είχε προβλέψει ο Ερρίκος Ίψεν: «Μπήκαν στην κλωστή με τις χάντρες και όταν τους έπεσε η πρώτη, τους έπεσαν κι όλες οι άλλες».

Το κραχ της κοινωνικής νέμεσης αποκάλυψε με πάταγο την παγκόσμια απάτη διαρκείας…

Ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μονόπαντη παρά φύση σχέση… Πρώτα το κέρδος, έσχατοι οι άνθρωποι. Τα λεφτά στα λεφτά, η φτώχεια στους φτωχούς.

Ότι δεν μπορούν οι παντός καιρού λογιστάδες (ξένοι και ντόπιοι) να πληγώνουν ανάλγητα κατά συρροή και κατ’ επανάληψη κοινωνίες. Να διώκουν τους πολλούς. Να παράγουν σκάνδαλα, απόγνωση, περιφρόνηση. Να δολοφονούν την ελπίδα!

Και, τέλος, δεν μπορούν οι βαλλόμενες κοινωνίες, δηλαδή τα κράτη, να σπεύδουν άρον άρον (όπως στις ΗΠΑ, τη «Μέκκα» του καπιταλισμού) να δίνουν φιλί ζωής στους πτωχεύσαντες (ποτέ οι ίδιοι, αλλά οι εταιρείες τους) χοντρόσβερκους επιχειρηματίες. Και την ίδια στιγμή το σύστημα που κατέρρευσε και οι απολογητές του να μην τολμούν (όπως και ο «Εκόνομιστ») να εκστομίσουν τη ΛΕΞΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Τρέμουν, δεν τολμούν.

Ξέρουν ότι, αν την πουν, αυτή η λέξη θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ήττας τους!

Καληνύχτα στους πολιτικούς λογιστάδες. Όπου γης!

Φ. Σ.


Σχολιάστε εδώ