Ο ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΩΚΡΑΤΗ – ΠΕΤΡΟΥ

Από το περιβέλλον του απερχόμενου προέδρου, βέβαια, κυκλοφόρησε η δικαιολογία ότι κουράστηκε να ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα. Και προτίμησε να αφιερώσει τον χρόνο του σε άλλα πράγματα.

Μόνο που το συγκεκριμένο αιτιολογικό δεν στέκει διότι πριν από τρεις μήνες ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε συνέντευξη και ανέλυσε τα σχέδια του για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Με προτεραιότητα την αύξηση των μελών που είναι μια πονεμένη ιστορία για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Κατά συνέπεια κάτι άλλο σηματοδότησε τις εξελίξεις στην πειραϊκή ομάδα. Κάτι άλλο εξώθησε τον Πέτρο στην έξοδο από τον ερασιτέχνη και από τον Ολυμπιακό γενικότερα. Τι ήταν αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες η ρήξη ανάμεσα σε πατέρα και γιο προκλήθηκε από τη μεταγραφή του Μπελούτσι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού που το τελευταίο διάστημα ασχολείται πολύ με τη λειτουργία της ΠΑΕ κατέληξε στο συμπέρασμα πως και στην περίπτωση του αργεντινού μεσοεπιθετικού η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα. Χρήματα που δεν κατέληξαν στη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά στον ατζέντη του παίκτη, τον Πίνι Ζάχαβι. Ο μάνατζερ, βέβαια, κατείχε τα δικαιώματα του Μπελούτσι και γι’ αυτό καρπώθηκε τα χρήματα. Στην πιάτσα, ωστόσο, κυκλοφορεί ότι τα παραστατικά για την απόκτηση του Μπελούτσι δεν καλύπτουν πλήρως τα 7.5 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Κι επειδή το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους παίκτες που πήρε πέρσι ο Ολυμπιακός, ο Σωκράτης Κόκκαλης θεώρησε ότι ο γιος του έπεσε θύμα στα παιχνίδια των μάνατζερ. Από ‘κει άρχισαν οι τριβές που κατέληξαν στην οριστική σύγκρουση πατέρα και γιου, με συνέπεια την οριστική αποχώρηση του τελευταίου από την ομάδα του Πειραιά.

Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την αποχώρηση του Πέτρου Κόκκαλη ενεργοποιήθηκε στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Με την ενέργειά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλησε να δείξει ότι εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα μέλη της οικογένειάς του και να δώσει τέλος στα σενάρια για τους λόγους της κόντρας του με τον Πέτρο. Εκ του αποτέλεσματος, όμως, φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε… Ο Κόκκαλης, πάντως, ψάχνει γενικά διάφορα στοιχεία για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό. Και όπως λένε όσοι τον ζουν από κοντά, ίσως να υπάρξει σύντομα και άλλη αποχώρηση από τους «ερυθρόλευκους».


Σχολιάστε εδώ