Ο Καραμανλής προχωρά σε ανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Ζήμενς!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, αμέσως μόλις ολοκληρώσει την έρευνά του για τη SIEMENS ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός και εφόσον φτάσει σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, να προτείνει με δική του πρωτοβουλία σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Επειδή θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει, ήδη έχει προκύψει εμπλοκή κάποιων πολιτικών, θεωρείται δεδομένο πως αυτή η απόφαση θα υλοποιηθεί και θα έχουμε, σχετικά σύντομα, αναταράξεις και μάλιστα έντονες στο πολιτικό σκηνικό.

Σε συνομιλητές του το τελευταίο κρίσιμο διάστημα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε αυτή του την επιλογή. Τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι «όποιος κι αν εμπλέκεται θα πληρώσει».

Αυτό το «όποιος κι αν εμπλέκεται» δείχνει την απόφασή του να «ξεμπερδεύει» με το σκάνδαλο της SIEMENS οριστικά, ακόμα κι αν απ’ την πορεία των ερευνών προκύψει συμμετοχή στο σκάνδαλο και κάποιου κυβερνητικού ή γενικά «γαλάζιου» στελέχους.

Σύμφωνα εξάλλου με άλλες πληροφορίες, οι έρευνες για το σκάνδαλο της Siemens που βρίσκονται σε εξέλιξη, πλέον έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες πρόκειται να «ακουμπήσουν» πρόσωπα που εμπλέκονται σε ορισμένους απ’ τους αμαρτωλούς λογαριασμούς, πρόσωπα των οποίων η αποκάλυψη θα προξενήσει από αίσθηση έως… σεισμό.

Αναμένεται έτσι να δοθούν απαντήσεις για ζητήματα-κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης SIEMENS, όπως:

Ποιος είναι ο περιβόητος «ROCCO» ο οποίος έλαβε απ’ την εταιρεία, σε λογαριασμό στο όνομά του, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Γιατί εμπλεκόμενος στην υπόθεση, η αποκάλυψη του οποίου επίσης θα είναι μεγάλη έκπληξη, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που και κατά παραδοχήν του έχει λάβει, για «υπηρεσίες» που πρόσφερε…

Ποιοι πολιτικοί εμπλέκονται στις αμαρτωλές συμβάσεις για το σύστημα ασφαλείας C4I!

Η ροή κάποιων κρίσιμων λογαριασμών που φέρεται να αγγίζουν και πολιτικά πρόσωπα…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εξάλλου πολιτικών παραγόντων ο Καραμανλής με την προαναφερθείσα πρωτοβουλία του στοχεύει και σε κάτι άλλο:

· Να στείλει μήνυμα στην Ουάσινγκτον ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε οποιονδήποτε εκβιασμό σχετιζόμενο με το σκάνδαλο της Siemens, με «επιλεκτικές διαρροές» για αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, αφού «διακριτικά» έχει διαμηνυθεί ότι γνωστοί αμερικανικοί κύκλοι «γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα» του σκανδάλου…

Πολύ δε περισσότερο που ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η απερχόμενη διοίκηση Μπους επιχειρεί την τελευταία περίοδο έναν ανοιχτό πολιτικό εκβιασμό κατά της ελληνικής κυβέρνησης, προφανώς οργισμένη και για τα «ρωσικά» ανοίγματα Καραμανλή και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Σκοπιανό, ένα θέμα που οι Αμερικανοί θέλουν να κλείσει οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές τους…


Σχολιάστε εδώ