Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Παράλληλα αναδεικνύουν και ζητούν ευθύνες για το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση 3822/25-1-2005, που δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή, φέρεται να αναθέτει στην ΚΕΔ την ανταλλαγή όχι οποιασδήποτε έκτασης της Μονής Βατοπεδίου με δημόσιες εκτάσεις, αλλά μόνο της Λίμνης Βιστωνίδας και ως γνωστόν το ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού ανταλλάχθηκε με άλλες εκτάσεις που είχαν προηγουμένως μεταβιβαστεί στη Μονή και όχι με τη Λίμνη Βιστωνίδα!

>Για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους που προωθεί, μέσω εταιρείας που σύστησε, την εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών στη Σκύρο, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και Γιάννης Δριβελέγκας. Όπως αναφέρουν, σε τεράστια έκταση που αντιστοιχεί στο 1/8 περίπου του νησιού την οποία η Ιερά Μονή κατάφερε να αποκτήσει βασιζόμενη σε χρυσόβουλα του 10ου αιώνα, προωθείται η εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών που είναι γιγαντιαία σε σχέση με το μέγεθος της Σκύρου, την ικανότητα των υποδομών της και των προοπτικών της ανάπτυξής της.

>Σχετικά με την απόδοση στο Δημόσιο της περιουσίας που σφετερίζονται και ιδιοποιούνται η Εκκλησία και οι Μονές του Αγίου Όρους και την άρση παντός είδους απαλλαγών από φορολογικές υποχρεώσεις της Εκκλησίας και των Μονών του Αγίου Όρους, επερωτούν τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

>Γιατί αντίθετα με τα όσα με σαφήνεια προβλέπει ρητά ο νόμος «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις της 10ης και της 12ης Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προέβησαν στην ανταλλαγή κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων με τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και εκχώρησαν με τον τρόπο αυτό σε τρίτους αρχαιολογικό πλούτο της χώρας, επερωτούν τους υπουργούς Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Μαρία Δαμανάκη.

>Την επανασύσταση και αναβάθμιση του ρόλου των γεωργικών ακολούθων στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε στενότερα τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά και να τεθούν οι βάσεις για να καταστεί η ελληνική γεωργία εξωστρεφής, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αντώνης Καρπούζας, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Σταυρογιάνης, Μιχάλης Γιαννάκης. Ζητούν επίσης να στελεχωθούν τα αρμόδια υπουργεία με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να επιτευχθεί η προώθηση των γεωργικών προϊόντων.

>Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των ασφαλισμένων από τους καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων με τις ασφαλιστικές εταιρείες ερωτά τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τους καλεί επίσης να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης που αναφέρεται σε περιπτώσεις προστασίας και διασφάλισης των συμφερόντων των ασφαλισμένων από το 2004 μέχρι σήμερα.

>Σχετικά με το μέγεθος των ζημιών του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την έκθεσή του στην καταρρέουσα πιστωτική και ασφαλιστική αγορά των ΗΠΑ, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί.
Με άλλη ερώτησή του, εξάλλου, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί στοιχεία για την κατάσταση και τη φερεγγυότητα των θυγατρικών της αμερικανικής AIG στην Ελλάδα, Alico AIG Life και National Union / AIG Greece.

>Για παρεμβάσεις της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη, με σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης της απαγωγής των Πακιστανών επερωτούν την κυβέρνηση 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ντίνο Ρόβλια. Τέτοιες παρεμβάσεις, τονίζουν, είναι συνήθεις και συνεχείς για υποθέσεις και σκάνδαλα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα κυβερνητικά στελέχη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτουν, υπάρχει ένας ακόμη σοβαρός λόγος για την απόκρυψη της αλήθειας: εάν καταθέσουν οι μάρτυρες θα διαψευσθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και θα αποδειχθεί ή ότι έλεγε ψέματα ή ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τι γίνεται μέσα στην κυβέρνησή του και στο κράτος.

>Προκλητικό και χωρίς προηγούμενο χαρακτηρίζουν το γεγονός της επαγγελματικής φωτογράφησης μπρος στον Παρθενώνα της γνωστής τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη και Κώστας Καρτάλης. Καλούν τον υπουργό Πολιτισμού να εξηγήσει αν παραχωρήθηκε, από ποια αρχή και για ποιους λόγους ο ιερός βράχος της Ακρόπολης για φωτογράφηση ρούχων της Τζένιφερ Λόπεζ, αν υπήρξε η έγκριση του ΚΑΣ, κι αν εισεπράχθη αντίτιμο για την ενοικίαση του χώρου της Ακρόπολης για τη φωτογράφηση, με ποια παραστατικά και ποιες διατάξεις.


Σχολιάστε εδώ