Νέο ραντεβού κορυφής Κοντομηνά – Μπόμπολα

Στόχος του, λένε οι άνθρωποι που είναι κοντά του, είναι, βάσει της συμφωνίας του με τον ΔΟΛ, να φτάσει τη συμμετοχή του στο 17%! Την ίδια ώρα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Β. Ρέστης έχει το 4,5% του Mega, ενώ θυμίζουμε πως η άλλη συνεργασία, με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, για την παραγωγή του προγράμματος του MTV δεν προχώρησε.

Ήταν η δεύτερη μετοχική αλλαγή στον ΔΟΛ. Προηγήθηκε η απόφαση του Χ. Λαμπράκη για την παραχώρηση της επικαρπίας 830.000 μετοχών του στο Ίδρυμα Μελετών του ΔΟΛ. Έτσι, μετά τις τελευταίες αλλαγές, η μετοχική σύνθεση του ΔΟΛ διαμορφώνεται ως εξής:
– Ίδρυμα Λαμπράκη 25,879%.
– Σταύρος Ψυχάρης 25,156%.
– Benbay Limited (Β. Ρέστης) 15,47%.
– Χρήστος Λαμπράκης 7,364%.

Επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα είναι ψιλός κύριος των μετοχών αυτών, ενώ επικαρπωτής τους είναι ο κ. Χρήστος Δ. Λαμπράκης, ο οποίος διατηρεί και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΔΟΛ. Με την αύξηση της συμμετοχής του ο Β. Ρέστης δηλώνει πως εκείνος είναι ο βασικός επενδυτής στον οργανισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις του ΔΟΛ με την ισπανική «El Pais» για ποσοστό μικρότερο της συμμετοχής του Β. Ρέστη (10-12%). Από την άλλη με την παρουσία Ρέστη προς το παρόν αποφεύγεται μια επιθετική κίνηση από κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο. Όλοι μαζί έχουν το 73,869%, συνεπώς κάποιος άλλος επενδυτής αυτόνομα δεν μπορεί να αποκτήσει καταστατική μειοψηφία (33,3%) στον οργανισμό. Ποιος θα μπορούσε να είναι; Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο παρελθόν εξέφρασε μια τέτοια εκτίμηση.

Η τρίτη μετοχική αλλαγή ήταν στο Mega. Εκεί, για λόγους εσωτερικού ανταγωνισμού, ο Γ. Μπόμπολας πέρασε πάνω από το όριο του 25%, αυξάνοντας τη συμμετοχή του από 24,07% σε 25,76%, αφήνοντας τον ΔΟΛ στο 22,11%. Ο Γ. Μπόμπολας θέλει να δείξει προφανώς πως έχει τον πρώτο ρόλο στις κινήσεις που γίνονται τόσο στο Mega όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον της τηλεόρασης.

Από τον Πήγασο στη Γερμανία
η νέα συμμαχία!

Αυτήν τη φορά η συνάντηση της περασμένης Πέμπτης μεταξύ Γ. Μπόμπολα και Δ. Κοντομηνά έγινε στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου ενώπιον όλων και κατεγράφη και στα blog (www.enimerosi24.gr). Σημειώνεται πως ο Γ. Μπόμπολας είναι ο πρώτος επιχειρηματίας τον οποίο ενημέρωσε ο Δ. Κοντομηνάς μετά τη συμφωνία με τους Γερμανούς του RTL. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν έγινε γνωστό, αλλά θεωρείται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το χτίσιμο μιας νέας συμμαχίας και την υπενθύμιση μιας φιλίας στους «αντιπάλους» (πόλος Ρουσόπουλου εντός κυβέρνησης), αλλά και των πιθανών επιπτώσεων στο Mega από τη συνεργασία Alpha – RTL. Όσον αφορά τις επιπτώσεις, θεωρείται πως περισσότερο θα πληγεί ο ΑΝΤ1, καθώς ο Alpha θα «κλειδώσει» προγράμματα που έχει το RTL και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το νεανικό κοινό. Επίσης πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και το Star με τη σχεδιαζόμενη στροφή σε νεώτερους τηλεθεατές.

Το πλέον ενδιαφέρον σημείο είναι η τοποθέτηση των θεμελίων της συμμαχίας Μπόμπολα – Κοντομηνά. Η συζήτηση ξεκίνησε, όπως αποκαλύψαμε, το περασμένο καλοκαίρι και τώρα περνάει στο δεύτερο στάδιο, των διερευνητικών κρούσεων, για την υλοποίησή της. Θυμίζουμε πως υπάρχει και κοινό πεδίο συμφερόντων, αφού ο Alpha πληρώνει ενοίκιο για το κτίριο στην Κάντζα στις Αττικές Διαδρομές της Αττικής Οδού.


Σχολιάστε εδώ