Κάτω στον Πειραιά

Μέχρι τώρα, από το 2006 που ανέλαβε ο Π. Φασούλας, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ήταν ο Βασίλης Βουγιουκλάκης. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι στις σχολικές επιτροπές να μη μετέχουν αιρετοί (δημοτικοί σύμβουλοι, διαμερισματικοί κ.λπ.), για να υπάρχει και συμμετοχή των πολιτών στη διοίκηση, αλλά και ενδιαφέρον των γονιών για τις σχολικές επιτροπές, οι οποίες διοικούν τα σχολεία στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους.
Για να επανέλθουμε στην Ιωνίδειο, το νέο ΔΣ της σχολικής επιτροπής θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη εβδομάδα.

// Στο πρόγραμμα URBAT, που αποβλέπει στην αναζωογόνηση περιοχών με την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, εντάχθηκε ο Δήμος Πειραιά. Η εφαρμογή του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, θα ξεκινήσει από τον Άγιο Διονύσιο.

// Δεν έχουν τον… Θεό τους κάποιοι νεοδημοκράτες βουλευτές. Έχουν αρχίσει να καλούν στα γραφεία τους κόσμο για να… αναθερμάνουν τη σχέση που είχαν με τους ψηφοφόρους τους και να τους έχουν σε εγρήγορση για τις εκλογές (σ.σ.: φαίνεται πως οι τοπικοί νεοδημοκράτες βουλευτές έχουν δέσει… κόμπο ότι πάμε για εκλογές και… ετοιμάζονται).

// Και κάτι ακόμα σχετικά με το προηγούμενο. Δεν μαζεύεις κόσμο, λέγοντάς του να μην έχει επαφές με συναδέλφους σου ή με άλλους νεοδημοκράτες παράγοντες επειδή τους… θεωρείς επικίνδυνους. Γιατί βλέποντας αυτά ο κόσμος που ξέρει ότι τη νίκη τη φέρνει η ομοψυχία και η ενότητα, απομακρύνεται και τον απομονώνει. Δεν είναι… μαγκιά λοιπόν να βρίζεις τους άλλους, μαγκιά είναι να μπορείς να επιβάλλεσαι. Αλλά -θα μου πείτε- ποιος να επιβληθεί σε ποιον;

// Ο Θ. Χαραγκιώνης, ξέρετε, εκείνος που κατέχει τυπικά τα λεγόμενα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, πήγε την περασμένη Τετάρτη στο δημαρχείο και συνομίλησε με στελέχη του συνδυασμού «Ώρα Πειραιά», τον οποίον ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος Χ. Αγραπίδης, για να ενημερώσει ότι έχει κάνει αγωγή εναντίον του η Γκιων και του γραμματέα του συλλόγου της Σούδας Ν. Φαλήρου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αλήθεια, στην πλειοψηφία γιατί δεν πήγε; Φοβήθηκε άραγε ότι η ενημέρωση θα είχε… κακά ξεμπερδέματα ή τίποτα άλλο;

// Έτοιμη να μετατραπεί από δημοτική επιχείρηση σε… ανώνυμη εταιρεία είναι η ΔΕΠΕΠ. Για το θέμα έγινε την Πέμπτη στο δημαρχιακό μέγαρο σύσκεψη με τη συμμετοχή και του προέδρου της επιχείρησης Στ. Μπρατσόλη, όπου απεδείχθη ότι η δουλειά που έγινε προς την κατεύθυνση αυτήν είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Εντυπωσιακή…

// Σε μια ακόμη σημαντική κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της αγοράς της Νομαρχίας Πειραιά προστατεύοντας αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές.
Πρόκειται για 9,3 τόνους κατεψυγμένου κοτόπουλου προέλευσης Ολλανδίας, τους οποίους οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν από δύο καταστήματα της κρεαταγοράς στο Ρέντη και από μια αποθήκη ψυγείων στον Πειραιά.
Τα προϊόντα που ήταν αποθηκευμένα σε ομαδικές συσκευασίες κρίθηκαν ακατάλληλα, διότι αν και κατεψυγμένα, στην επισήμανσή τους αναγράφονταν δύο ημερομηνίες λήξης, μια ως νωπό και μια ως κατεψυγμένο, κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

// Στα δικαστήρια σέρνουν μετά από καταγγελίες καλοθελητών, τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, γιατί κατασκεύασε εκτός του χώρου του Συνδέσμου τσιμεντένια πλατφόρμα ύψους 10 εκατοστών, προκειμένου να στηθεί εκεί προκατασκευασμένη αίθουσα που χρησιμεύει ως χώρος παρουσίας και ανάλυσης των δραστηριοτήτων του ΠΕΣΥΔΑΠ.
Το προκατασκευασμένο κτίριο βέβαια έχει άδεια, αλλά δεν είχε η πλατφόρμα! Γι’ αυτό ασκήθηκε δίωξη κατά του Γ. Γουρδομιχάλη! Το πιο ωραίο όμως είναι πως η Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά, αλλά και το τμήμα ελέγχου κατασκευής έχουν γνωμοδοτήσει με έγγραφό τους (αρ. πρωτ. Π12110/Δ2388/07) ότι για τη συγκεκριμένη επίστρωση δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας! Δηλαδή κάποιοι δεν έχουν τι να κάνουν και… αμολάνε μηνύσεις δεξιά και αριστερά για να ταλαιπωρούν τον κόσμο!

// Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς άρχισε να λειτουργεί στον Κορυδαλλό το νέο κτιριακό σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.
Πρόκειται για ένα κτίριο – κόσμημα που στοίχισε 10 εκατ. ευρώ και ως σχολείο θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα που λειτουργούν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται επί δημαρχίας Χρήστου και εγκαινιάστηκε επί Στ. Κασσιμάτη, αφού οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!
Έτσι τα 600 παιδιά του ΕΠΑΛ, που μέχρι πέρυσι στεγάζονταν σε… κοντέινερ, τώρα έχουν ένα πολύ προχωρημένο και προσεγμένο χώρο για να κάνουν τα μαθήματά τους. Αρκεί να το κατανοήσουν και να σεβαστούν τα κτίρια και τα όργανα που τους έχει διαθέσει το κράτος για την εκπαίδευσή τους…

// Η μεγαλύτερη συζήτηση μέχρι σήμερα στην Ελλάδα γίνεται σήμερα και ώρα 12.00 με 15.00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά. Πρόκειται για συζήτηση και όχι για μια απλή διάλεξη ή ομιλία, με ένα καυτό αλλά και επίκαιρο θέμα, «Εκκλησία και πολιτική στην Ελλάδα: Ένα θέμα ταμπού». Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση στην οποία όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους. Τη συζήτηση διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Υπακοή» της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αθηνών, οδού Ασκληπιού.
Το σίγουρο είναι πως παρόμοια συζήτηση δεν έχει διοργανωθεί στο παρελθόν και το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο, δεδομένου ότι οι 25.000 προσκλήσεις έχουν εξαντληθεί.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στη συζήτηση δεν απαιτεί καμία επιπρόσθετη διαδικασία ή προϋπόθεση.


Σχολιάστε εδώ