Η ΥΠΑ τι κάνει;

Μπάτε σκύλοι αλέστε…
Αυτές οι τρεις λέξεις δίνουν την εικόνα της λειτουργίας του αεροδρομίου Αργοστολίου.
Όλα είναι φύρδην μίγδην…
Ο ένας επιβάτης πάνω στον άλλον… Ουρές έξω στον… δρόμο (!) οι ξένοι περιμένουν ώρες στον ήλιο για να περάσουν από τσέκινγκ και αστυνομικό έλεγχο…
Και επιβάτες εξωτερικού και εσωτερικού μπερδεμένοι από το ίδιο μηχάνημα που ελέγχει τις αποσκευές και το χειρότερο, στις αφίξεις από την ίδια πόρτα, χωρίς κανένα διαχειριστή, περνάνε οι επιβάτες τσάρτερ και οι επιβάτες της Ολυμπιακής και της Aegean… Και σ’ αυτό το αλαλούμ εύκολα μπορεί να περάσει ως… Έλληνας κάποιος ξένος που καταζητείται ή έχει πλαστό διαβατήριο. Εικόνα τριτοκοσμική… Και υποτίθεται ότι είμαστε χώρα – μέλος της ΕΕ.
Για να μην πούμε ότι τη μια μέρα λειτουργούν οι κυλιόμενες σκάλες και την άλλη κάνουν… απεργία. Άσε που οι αφικνούμενοι επιβάτες περιμένουν μέχρι να δεήσει κάποιος να ανοίξει την πόρτα, γιατί ούτε αυτό το… πρόβλημα δεν έχουν λύσει, που είναι βέβαια ευθύνη της ΥΠΑ.
Τι κάνει ο αερολιμενάρχης; Αναζητείται… Μάλλον τον τουρίστα κάνει… Και γιατί να μην τον κάνει, αφού κανένας δεν τον ελέγχει… Έχει, λέει, ισχυρές πλάτες και δεν τον κουνάει κανείς.
Ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης έχει ιδίαν αντίληψη, μια και πρόσφατα πήγε στην Κεφαλονιά, αλλά κανένα μέτρο δεν πήρε… Εκτός αν εκτίμησε ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Ή έτσι του λέει ο διοικητής της ΥΠΑ! Οι διακινούμενοι πάντως επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη…


Σχολιάστε εδώ