Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με τίποτε δεν πρέπει να επαναληφθεί ο διασυρμός και η ήττα του ελληνικού κράτους, όπως συνέβη από την ΕΠΟ (τον έλληνα πρόεδρό της) που προκάλεσε επέμβαση της ΦΙΦΑ να απειλήσει κυρώσεις, επί Ορφανού, εκβιάζοντας ακόμη και τον πρωθυπουργό. Σήμερα παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου είδαμε επιτέλους ότι έγινε συζήτηση σοβαρή και υπεβλήθη πρόταση για δύο θητείες στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών.

Αίτημα που πολεμούσαμε οι υγιείς αθλητικές δυνάμεις από το 1981, που επιχείρησε ο κ. Κουλούρης να ψηφισθεί αλλά απερρίφθη από τη Βουλή γιατί δεν το επέτρεψαν οι δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής. Τώρα στη Βουλή, που φάνηκε ότι όλα τα κόμματα αντιμετωπίζουν σοβαρά την πρόταση για δύο θητείες, ξεσηκώθηκαν τα πιράνχας των ομοσπονδιών για να μη χάσουν την κότα που κάνει τα χρυσά αβγά. Δηλαδή τον δημόσιο κορβανά που ενισχύει 100% τους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών! Και, εάν ξεσηκώνονταν στο εσωτερικό της χώρας, θεμιτό. Όμως όταν εμφανίζονται Κερένσκηδες και ανοίγουν την πόρτα στις διεθνείς μαφίες, στις διεθνείς ομοσπονδίες, τότε τι να πει κανείς. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Ρογκ ο οποίος εξέφρασε, κατά τον Τύπο, την κάθετη διαφωνία του για το νέο νομοσχέδιο για τις δύο θητείες στις ελληνικές ομοσπονδίες. Τέθηκε λοιπόν εκεί το θέμα και, όπως λένε οι πληροφορίες, επικοινώνησαν με τον κ. Λιάπη και του κατέστησαν γνωστό ότι «πρέπει όλοι να σέβονται την ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος, όπως ορίστηκε με τη συμφωνία της Νίκαιας» και μάλιστα ετοιμάζονται παρεμβάσεις.

Ας δούμε όμως το θέμα για να ενημερώσουμε όλους:

1. Ο κ. Ρογκ αποθρασύνθηκε, διότι με περισσό θράσος επενέβη πρόσφατα στα εσωτερικά της ελληνικής Δικαιοσύνης κάνοντας υποδείξεις, γιατί δεν υπήρξε από τους έλληνες επικεφαλής της ελληνικής αποστολής μια ελληνοπρεπής περήφανη αντίδραση στο ντελίριο των καταγγελιών του κατά της Ελλάδας στο Πεκίνο. Τώρα έρχεται και μας υποδεικνύει ότι «πρέπει ο αθλητισμός να προστατεύσει και να προωθήσει αρχές και αξίες».

2.Στη συνέχεια, κατά τον Τύπο πάντα, οι Διεθνείς Ομοσπονδίες ετοιμάζονται και αυτές για παρέμβαση προς το ελληνικό κράτος με στόχο να μας εκβιάσουν και να μας επιβάλλουν τους δικούς τους ανθρώπους, που επί 20 – 40 χρόνια έχουν διαπλοκή μαζί τους. Δεν νομίζει κανείς πιστεύω ότι μόνες οι διεθνείς ομοσπονδίες ετοιμάζονται να επέμβουν, ασφαλώς κάποιοι τους έβαλαν, αλλιώς γιατί δεν επενέβησαν επί Χούντας, όταν καταργήθηκε κάθε δημοκρατική διαδικασία; Τώρα τους έπιασε ο πόνος;

Η ανικανότητα των παραγόντων δοκιμάστηκε 30 χρόνια τώρα και ο ελληνικός αθλητισμός έπιασε πάτο.

Λυπούμαι διότι ο κ. Βασιλακόπουλος, ο Έλλην της ΦΙΜΠΑ, είπε «με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου επιβάλλεται το… αδιοίκητο». Αλήθεια με τις δύο θητείες καταργείται το αυτοδιοίκητο; Καταργούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής; Συγχαρητήρια κ. Βασιλακόπουλε!

Ας επικεντρωθούμε όμως στις δύο πιο πάνω επισημάνσεις και υποδείξεις των διεθνών αυτών παραγόντων για να καταδείξουμε τα μεγάλα ψέματά τους και το τι ακριβώς οι ίδιοι πρεσβεύουν και πόσο υποκριτές είναι.

1.Μιλάει ο κ. Ρογκ και η ΔΟΕ για προώθηση αρχών και αξιών στον αθλητισμό και την ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος. Ας μας απαντήσει λοιπόν η ΔΟΕ. Σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές; Με ποιες δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγονται τα μέλη της; Δεν είναι η ΔΟΕ ένα κλειστό «κλαμπ» επιχειρηματιών, αριστοκρατών, βασιλέων, και βραβευμένων αθλητών; Δεν είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός και σήμερα ακόμη που εφαρμόζει το σύστημα «αυτοστρατολογίας μελών»;

Μπορεί έτσι η σύνθεση της ΔΟΕ να είναι συμμετοχική και αντιπροσωπευτική όλων των ιδεολογικών ρευμάτων που επικρατούν στον παγκόσμιο αθλητισμό; Η ίδια η ΔΟΕ σέβεται την ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος, αφού δεν εκπροσωπούνται ισόρροπα σ’ αυτήν όλες οι ολυμπιακές επιτροπές των χωρών και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες; Γιατί δεν διαμαρτύρονται αυτές;

2.Όσον αφορά τώρα τον τρόπο εκλογής των Ομοσπονδιών, γιατί μέχρι σήμερα η ΔΟΕ, αλλά και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες δεν παρενέβησαν ποτέ στα δημοκρατικά κράτη της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα της ΚΙΝΑΣ, της ΚΟΥΒΑΣ, της ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, της ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ και της Β. ΚΟΡΕΑΣ, εκεί όπου οι πρόεδροι και τα μέλη των ομοσπονδιών διορίζονται;

Ας δούμε όμως τα ψεύδη και την υποκρισία των διεθνών Ομοσπονδιών. Γράφτηκε στον Τύπο ότι η FIBA έστειλε «μήνυμα» στις ελληνικές αθλητικές αρχές ότι δεν θα επιτρέψουν να περιορίσουν τον αριθμό των θητειών για εκλεγμένες θέσεις κ.λπ., όπως προτείνει η ελληνική Βουλή, και θα επιβληθούν κυρώσεις.

Για να φανεί το μέγεθος της υποκρισίας τους αλλά και του εκβιασμού που επιχειρείται χωρίς ερείσματα, γι’ αυτό καμιά κύρωση δεν μπορούν να επιβάλουν στις ελληνικές ομάδες που απειλούν, δείτε από το διαδίκτυο τις ιστοσελίδες των καταστατικών μερικών διεθνών Ομοσπονδιών, με πρώτη την FIBA που απειλεί, την IAAF κ.λπ., που προβλέπουν ορισμένο χρόνο θητείας για τους προέδρους.

Αν οι αθλητοπατέρες επιμένουν και δεν θέλουν θητείες, τότε το κράτος να σταματήσει την 100% επιχορήγηση τους από τα χρήματα των φορολογουμένων και ας βρουν σπόνσορες, επιχορηγούς κ.λπ. Άλλωστε στην ΕΕ είμαστε η μόνη χώρα που επιδοτεί από το δημόσιο χρήμα τις ομοσπονδίες.

Κλείνοντας τίποτε δεν αλλάζει ή καταργείται από το αυτοδιοίκητο και τις δημοκρατικές διαδικασίες ή μη μόνο η αιωνιότητα, με τις δύο θητείες, που εφαρμόζονται και στις διεθνείς ομοσπονδίες και άλλα κράτη. Αυτά για να μη μας νομίζουν ηλίθιους.

* Ο Δρ. Θεόδωρος Ανδρέακος διετέλεσε πρωταθλητής ΠΓΣ, ιδρυτής ΕΟΠΕ, πρ. μέλος ΑΣΕΑΔ, πρ. αρχηγός ομάδων ΕΔ στίβου και ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ