Είχαμε προαναγγείλει και το ποσοστό της συμφωνίας

Η συμφωνία Alpha – RTL αποτελεί μια ακόμη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία για το «Π», καθώς σε πείσμα όλων των άλλων ήταν η μοναδική εφημερίδα που αποκάλυψε από τον Οκτώβριο του 2007 την ύπαρξη των διαπραγματεύσεων.
– Στο φύλλο της 27-28/10/2007 γράφαμε «υπάρχει μια πρόταση από το RTL για αγορά ποσοστού», αλλά εκτιμούσαμε τότε πως δεν υπήρχαν «προοπτικές συμφωνίας».
– Στις 4 Μαΐου 2008 και ενώ οι συζητήσεις προχωρούσαν με το RTL και οι περισσότερες εφημερίδες και τα σάιτ μιλούσαν για συμφωνία μεταβίβασης του καναλιού στον Βίκτωρα Ρέστη, το «Π» έκανε λόγο για την ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή στον Alpha. Κι αυτό όμως ξεπεράστηκε, όπως και το σενάριο για την απόκτηση του 51% του
Alpha από το RTL (13/7/2008).
– Το «Π» ήταν η μοναδική εφημερίδα που εννέα ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση έπεσε σχεδόν μέσα στο ποσοστό και στα μέσα που μεταβιβάζονται. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2008 κάναμε λόγο για ένα δεύτερο σενάριο, αυτό «της πώλησης του 65% των Alpha TV, Alpha 9,89, Kosmo TV, Παλμός FM (χωρίς να γίνονται αναφορές στην τύχη του Channel Nine) με παράλληλη ανάληψη του δημοσιογραφικού τομέα από τον πρόεδρο του καναλιού». Τι ανακοινώθηκε; Πως το RTL παίρνει το 66,6% των Alpha TV, Alpha 9,89, Kosmo TV, Παλμός FM, αφήνοντας εκτός το Channel Nine.


Σχολιάστε εδώ