ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ενός… παρατεταμένου σοκ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Κ. Καραμανλής. Όχι τόσο για τις δημοσκοπήσεις, όσο για το γεγονός ότι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, τα οποία στήριξε ανεπιφύλακτα, αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων ή (ακόμη χειρότερα) βρέθηκαν να έχουν αναπτύξει αμφιλεγόμενες δραστηριότητες. Την εικόνα αυτή μεταφέρουν άνθρωποι (εκτός πολιτικής) που συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες – ένας εξ αυτών συναντήθηκε μαζί του αρχές της εβδομάδας στη Ραφήνα. Σύμφωνα με τους συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε με καθυστέρηση για το εύρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Γ. Βουλγαράκη, ενώ μόλις πρόσφατα σχημάτισε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου. Εκείνο που δεν μπορεί να… χωνέψει ο πρωθυπουργός, όπως λένε οι συνομιλητές του, είναι ότι ολόκληρο το Μαξίμου (Ρουσόπουλος, Αγγέλου, Αδριανός κ.ά.) πηγαινοερχόταν στο Αγ. Όρος και στη Μονή Βατοπεδίου. Ούτως ή άλλως ο Θ. Ρουσόπουλος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Ήρθαν να την επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο οι παρεμβάσεις των Β. Μεϊμαράκη και Γ. Λούλη, που ουσιαστικά ζήτησαν την αντικατάστασή του.

o ΤΟ ΠΡΩΙ της περασμένης Τρίτης και λίγο πριν πάει στο Μαξίμου για την Κυβερνητική Επιτροπή, ο Β. Μεϊμαράκης άκουσε σε ραδιοφωνικό σταθμό δημοσιογράφο να τον επικρίνει για την κριτική που είχε ασκήσει σε ορισμένους υπουργούς, μεταξύ αυτών και ο Θ. Ρουσόπουλος. Ο εν λόγω δημοσιογράφος θεωρείται στενός φίλος του υπουργού Επικρατείας και εύλογα ο υπουργός Άμυνας θεώρησε όσα είπε ως έμμεση απάντηση του κ. Ρουσόπουλου. Αναπόφευκτα εξοργίσθηκε. Και μετά την Κυβερνητική Επιτροπή «εξερράγη» εναντίον εκείνων που προσπαθούν να «ενοχοποιήσουν» τις απόψεις. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορεί τον κ. Ρουσόπουλο ότι «βάζει» φίλους του δημοσιογράφους να «διαβάλλουν» υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

o ΣΤΑ ΜΕΣΑ της εβδομάδας ο Γ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους πιο στενούς του συνεργάτες στο υπουργείο, για να τους ενημερώσει σχετικά με τα… μελλοντικά του σχέδια. Κατ’ αρχάς τους καθησύχασε (και τους διαβεβαίωσε) ότι ανασχηματισμός δεν πρόκειται να γίνει πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Στη συνέχεια, τους άφησε σαφώς να καταλάβουν ότι δεν θα παραμείνει στο Οικονομίας, δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο εξίσου σημαντικό υπουργείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αλογοσκούφης επιθυμεί να αναλάβει χαρτοφυλάκιο χωρίς πολιτικό κόστος. Το Εξωτερικών θα ήταν μια λύση, μου επισημαίνουν από το επιτελείο του, ωστόσο με «ανοιχτό» ακόμη το Σκοπιανό. Τι μένει; Το Άμυνας.

o ΣΕ ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συνομιλητές του ο Γ. Σουφλιάς επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το ΥΠΕΧΩΔΕ και να μετακομίσει στο Οικονομίας. Στενοί του συνεργάτες δίνουν μια ακόμη διάσταση στη σχετική φημολογία: «Αν γινόταν άμεσα ανασχηματισμός και του το ζητούσε ο Καραμανλής, μπορεί και να το συζητούσε. Αν πάμε για αρχές του χρόνου, αποκλείεται». Ο λόγος; Μα, γιατί ο κ. Σουφλιάς πιστεύει ότι μέχρι τότε θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα περιθώρια ανάκαμψης θα έχουν εξαντληθεί.

– Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, σχολιάζοντας τα τελευταία γκάλοπ, έλεγε: «Μακάρι να εξαντλήσει την τετραετία ο Καραμανλής, γιατί έτσι και κάνει τώρα εκλογές και κληθούμε να κυβερνήσουμε, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε! Ενώ μετά από δυόμισι χρόνια όλο και κάτι θα έχουμε μάθει…» (Σ.σ.: Μην είσαι και τόσο σίγουρος, σύντροφε…)


Σχολιάστε εδώ