Διάδρομοι και Ψίθυροι

«Κύκλοι της αγοράς» -ήτοι κάποιοι που συμφέρον έχουν να «κυκλοφορούν «πληροφορίες»- βάλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να μας πείσουν πως επίκειται μια μεγάλη στρατηγική συμφωνία στον τραπεζικό χάρτη της χώρας. Οψόμεθα…

Επί του ίδιου θέματος για θυμηθείτε κάτι που έγινε μεσοβδόμαδα: ο λόγος για την αγορά ενός μάλλον «ικανοποιητικού» αριθμού μετοχών της Attica Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα κέρδη για πολλά χαρτιά λόγω της απαγόρευσης του σορταρίσματος στα Παράγωγα. Δεν χρειάζεται πάντως να ψάξετε πολύ για να βρείτε ποιοι τίτλοι θα ξεχωρίσουν μόλις πάψει εντελώς το «short covering». Ήδη η MIG, η Marfin Popular Bank και η Εθνική ξεχώρισαν από την πρώτη ημέρα…

Κάτι ανάλογο θα παρατηρήσετε και για τις περιπτώσεις της Βιοχάλκο και της Motor Oil. Ζητούμενο παραμένει ποια χαρτιά της επιλεγμένης Μεσαίας θα αντιδράσουν και κυρίως πότε θα συμβεί αυτό.

ΔΕΗ: Κάποιοι εκτιμούν πως η επίδοσή της θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων τις επόμενες εβδομάδες.

Στους αρνητικότερους πρωταγωνιστές στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι τίτλοι του ΟΠΑΠ, της Intralot, του Τιτάνα και της Πειραιώς. Για όλα αυτά τα χαρτιά πάντως ξένοι αλλά και εγχώριοι οίκοι επιμένουν πως θα ξεχωρίσουν μέχρι το τέλος του έτους!

Τα ίδια ισχύουν και για τους τίτλους των Ελληνικών Πετρελαίων (ιδίως τώρα που περνάνε και τυπικά στην εποχή Λάτση!) της Alpha Bank και της Eurobank.

ΓΕΚ: Λίγα – λίγα αγοράζουν τα κομμάτια. Λίγα μεν αλλά συνεχώς, σε καθημερινή βάση. Λέτε;

3Ε: Άλλοι την αντιμετωπίζουν εσχάτως με μια κάποια επιφυλακτικότητα (ξένοι οίκοι κυρίως που άλλαξαν πρόσφατα τη σύστασή τους). Άλλοι πάλι (εταιρεία holding για να είμαστε πιο ακριβείς) αυξάνουν το ποσοστό τους στον τίτλο…

Jumbo: Επαναλαμβανόμαστε ίσως, αλλά τα στοιχεία που ανακοινώνονται δεν μας αφήνουν. Τώρα ο λόγος για την εντυπωσιακή -τηρουμένων των αναλογιών και της χρονικής συγκυρίας εν μέσω διεθνούς κρίσης- αύξηση στα καθαρά κέρδη της εισηγμένης, που ξεπέρασαν το 21%!

Υγεία: ολοκληρώνεται οσονούπω η εξαγορά του τουρκικού ομίλου Safak. Έπεται συνέχεια;


Σχολιάστε εδώ