Δεύτερο Πρόγραμμα χωρίς… λόγο

Σε τι ακριβώς συνίσταται η ανανέωση μένει να το διαπιστώσουμε από Δευτέρα όταν το νέο αυτό πρόγραμμα βγει στον αέρα.

Όσα όμως μαθαίνουμε δεν μας προϊδεάζουν θετικά. Πιο πολύ δείχνουν επιστροφή σε παλαιά πρότυπα, τόσο αισθητικά όσο και στην ακολουθούμενη πολιτική συμπεριφορά.

Όσον αφορά τα αισθητικά: Εκπομπές χωρίς λόγο, και με την έννοια του χωρίς αιτία και του χωρίς σχόλια.

Δηλαδή επιλογή μουσικής από τις λίστες. Μετάδοση μόνο ή σχεδόν μόνο ελληνικών τραγουδιών, η ξένη μουσική δεν χωράει στο πρόγραμμα, παρότι το «Δεύτερο θέλει να ανανεωθεί και να συνομιλήσει με τους νέους».

Όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά: Επιστροφή στην εποχή των «κομμένων». Παραγωγοί που δεν μιλάνε δεν μπορούν να ενοχλήσουν, κι αν κάποιος επιμένει να μιλάει κόβεται.

Οι καιροί έχουν δυσκολέψει, τα περιθώρια στένεψαν και η κυβερνητική ανεκτικότητα έχει χαθεί μαζί με την σεμνότητα και την ταπεινότητα. Οπότε κάθε ανθύπατος της εξουσίας σπεύδει τα «τακτοποιήσει» τις εκκρεμότητες στον χώρο του.

Στην προκειμένη περίπτωση του Δεύτερου Προγράμματος καταργείται η βραδινή ζώνη, 8 – 10, που περιείχε δύο από τις καλύτερες, αν όχι τις καλύτερες, εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου.

Και εν συνεχεία, μια από τις καλύτερες μουσικούς παραγωγούς του ραδιοφώνου, η Λίντα Ζαφειροπούλου, συμπαραγωγός της εκπομπής «Καλεσμένοι της γης», που σχολίαζε τα συμβαίνοντα στον κόσμο και την Ελλάδα, και ταξίδευε μουσικά σε όλα τα μήκη της γης, βρίσκεται εντελώς έξω από το ραδιόφωνο.

Η εκπομπή καταργείται και η ίδια «αποβάλλεται» από το πρόγραμμα. Τόσο τους ενοχλεί;

Μια περίπτωση Κούλογλου, τηρουμένων των αναλογιών, στο ραδιόφωνο;

Τώρα η διεύθυνση, Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΕΡΤ, Αντώνης Ανδρικάκης, διευθυντής ΕΡΑ, και Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος, μπορούν να αναφέρουν στους ανωτέρους ότι η αποστολή εξετελέσθη;

«Τώρα η τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»;


Σχολιάστε εδώ