Από το Περιστύλιο…

Την είδηση όμως έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Καραμάριος, που αποκάλυψε ότι έχει αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο της ζωής του στον αθλητισμό και για την ακρίβεια στο δέκαθλο… Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης πάντως δεν δήλωσε αθλητής. Χρειάζεται αποδείξεις και διαφήμιση;

// Ως παλιός ιστιοπλόος μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης ξέρει ότι η αυγουστιάτικη τρικυμία είναι χειρότερη και από αυτήν του Φλεβάρη και συνέστησε στον κ. Παυλίδη να προσέχει πολύ και να εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να έρθει η υπόθεσή του -την οποία ο ίδιος αποκάλεσε «αυγουστιανή θαλασσοταραχή»- στη Βουλή.
«Να τα βάλουμε κάτω οι βουλευτές, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να διαλυθούν ή να επιβαρυνθούν καταστάσεις. Είναι και αυτό στα ενδεχόμενα. Η άποψή μου είναι ότι θα διαλυθούν μύθοι, αλλά πάντως να ξεκινήσει, επ’ ευκαιρία αυτού του θέματος, συζήτηση», είπε ο κ. Παυλίδης.

// Το έφερε από δω το γύρισε από κει, και πάλι το λαϊκό του προφίλ ζωγράφισε ο Πέτρος Τατούλης. Αυτήν τη φορά χτύπησε από τα έδρανα της Βουλής εκφράζοντας την αντίθεσή του για το κονδύλι των έξι εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί για τα εγκαίνια του νέου «Μουσείου Ακρόπολης». Βρήκε μάλιστα και υποστηρικτές τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχο Χυτήρη και του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτο.
Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης σχεδόν… απαξίωσε να ασχοληθεί με αυτές τις ενστάσεις: «Θα πρέπει τελικά να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά ή με τα μεγάλα. Κι αν θα αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα ως πτωχοπρόδρομοι ασκώντας κριτική ακόμα και στα αυτονόητα»!.

// Την αντίθεσή του στις ανεξάρτητες αρχές διατύπωσε εύγλωττα ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Να κάνουμε και ανεξάρτητη αρχή το Κοινοβούλιο, να πάμε όλοι σπίτια μας, να έρθει ο κάθε Δαφέρμος να κυβερνά. Μα τι λογική είναι αυτή; Την εξουσία την έχει ο λαός, η εξουσία πηγάζει εκ του λαού και η πρωτογενής πηγή εξουσίας είναι το κοινοβούλιο. Όλα τα άλλα είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Καμία ανεξάρτητη αρχή».
Έδειξε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με τις ανεξάρτητες αρχές κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ: «Βγαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη και λέει να βγουν τα θρησκευτικά από το σχολείο. Ποιος το είπε; Η ανεξάρτητη αρχή. Τι λε ρε; Η ανεξάρτητη αρχή εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να αποφασίζει τι θα διδάσκεται το παιδί μου στο σχολείο ή ο Καραμανλής»
– «Μ’ αρέσει που κυβερνάμε», εισέπραξε το ειρωνικό σχόλιο του παρόντος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού…
– «Αφήστε τώρα. Λέτε και δεν τα ξέρουμε. Σε άλλη χώρα ζούμε; Αφήστε», επέμενε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
– «Τι είναι αυτό που ξέρει δηλαδή;», αναρωτιόνταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους διαδρόμους.
Έλα ντε….

// Ξέφυγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός… Με την ευκαιρία που λεκιάστηκε το πουκάμισο που φορούσε, εμφανίστηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής με ένα μπλουζάκι που είχε αγοράσει στην Πορτογαλία, στη Λισαβόνα, τότε που η εθνική Ελλάδας σήκωσε το κύπελλο…
«Πάντως, εγώ θα προτιμούσα, ως προεδρεύων, να φοράτε και σακάκι και γραβάτα», τον παρατήρησε ο προεδρεύων Γιώργος Σούρλας και ακολούθησε ο εξής απολαυστικός διάλογος:
– Γ. Ψαριανός: «Έχετε δίκιο, αλλά με αυτήν τη λογική θα έπρεπε να φοράμε φουστανέλες, γιατί η πρώτη Βουλή…».
– Γ. Σούρλας: «Ξέρετε, είναι καλό να ακολουθείτε το σύνολο των βουλευτών, είστε η εξαίρεση να έχετε υπόψη σας».
– Γ. Ψαριανός: «Ναι, το ξέρω, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ».
– Γ. Σούρλας: «Ενώ είστε ευπρεπής άνθρωπος και πολύ καλός εδώ στις παρεμβάσεις σας…».
– Γ. Ψαριανός: «Ευχαριστώ πάρα πολύ».
– Γ. Σούρλας: «Θα παρακαλούσα, όμως…».
– Γ. Ψαριανός: «Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να φοράμε φουστανέλες».
– Γ. Σούρλας: Είναι προτιμότερο να φοράτε φουστανέλα, παρά μόνο πουκάμισο». (!)
Λέτε να του… άνοιξε τα μάτια ο κ. Σούρλας; Γιατί δεν θέλει και πολύ ο κ. Ψαριανός να τη μοστράρει τη φουστανέλα στη συνεδρίαση…


Σχολιάστε εδώ