Αντί συνεπειών, έπαινος…

Καθηγητής του ΕΜΠ που έχει καταδικαστεί σε 18μηνη φυλάκιση για ψευδορκία και πλαστογραφία, την επομένη της καταδίκης του, για να… επιβραβευθεί προφανώς η… θεάρεστη πράξη του, τοποθετήθηκε από τη γενική συνέλευση της σχολής μέλος της επιτροπής προπτυχιακών σπουδών και αναπληρωτής εκπρόσωπος σε συγκλητική επιτροπή!
Για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο βέβαια ούτε λόγος… Αντί συνεπειών έπαινοι!
Στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο γινόταν λόγος για παραπομπή των καθηγητών Ι. Βάγια και Ι. Ερμόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και ενώπιον της δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ψευδορκίας -τελικά ο πρώτος καταδικάστηκε και ο δεύτερος αθωώθηκε λόγω έλλειψης δόλου- διατηρήθηκαν και οι δύο ως μέλη της ειδικής σύνθεσης της σχολής. Έτσι, στις δύο σχετικές συνεδριάσεις, στις οποίες οι κύριοι αυτοί παρευρίσκονταν ύστερα από πρόσκληση της προέδρου κ. Μ. Α. Μιμίκου, στερούνταν του ηθικού κύρους και της απαιτούμενης έξωθεν καλής μαρτυρίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, απέκοψαν τις θεμιτές φιλοδοξίες ενός επίδοξου διδάκτορα, υποδείγματος ηθικής. (Σ.σ.: Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση Βανδώρου που είχε αποκαλύψει το «Π».)
Όσον αφορά τον επίκουρο καθηγητή Ι. Παντουβάκη, που είχε επικαλεστεί «προσωπικούς λόγους» για να μην πάει στην επιτροπή που θα έκανε την εργασία του ο υποψήφιος διδάκτωρ, μάλλον σε… καλό του βγήκε η παραίτηση, αφού αμέσως μετά τον βρίσκουμε διορισμένο σε 4 επιτροπές του ΕΜΠ!
Μάλλον κάτι έκανε καλό και τον επιβράβευσαν…


Σχολιάστε εδώ