Έγιναν… Θα γίνουν…

// Το βιβλίο «Τυφλοί στρατοί – Η Δύση και η Απειλή του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού» του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και του Σωτήρη Ρούσσου (Αν. Καθηγητή Παν/μίου Πελοποννήσου) θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χρήστος Γιανναράς (Ομότ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Κατερίνα Δαλακούρα (Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, London School of Economics), Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης (Καθηγητής Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Σορβόννης «Paris 1») και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς (Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) με συντονιστή τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Παντείου κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

// Προσκεκλημένη του «Γλωσσικού Ομίλου Βόλου για την προστασία της ελληνικής γλώσσας» η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου ανέπτυξε χθες βράδυ στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Δημητριάδος το θέμα «Μουσουλμανική Κοινότητα και δίγλωσση εκπαίδευση στη Θράκη».
Η Χαρά Νικοπούλου, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο επειδή τόλμησε (!) να διευθύνει τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής επανάστασης κατά των Τούρκων στο μειονοτικό σχολείο του ακριτικού χωριού Μέγα Δέρειο Έβρου και να διδάξει ελληνικά κόντρα στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, κατέθεσε προσωπικές διαπιστώσεις και προτάσεις για την αποτελεσματική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του κ. Ηλία Ελευθεριάδη, που αναφέρθηκε στις εμπειρίες 4 χρόνων καθημερινής επιβιώσεως σε ένα μουσουλμανικό – ορεινό χωριό της Θράκης.

// Έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245), από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου 2008.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 στις 7 το βράδυ.

Την έκθεση εκ μέρους της ΚΕ θα ανοίξει η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαϊλης, μέλος της ΚΕ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 1.400 φωτογραφίες και άλλες εικόνες, και σε ειδικές προθήκες 10άδες πολύτιμα ντοκουμέντα και αντικείμενα που μαρτυρούν και φωτίζουν την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την προσφορά του στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

// Ψήφοι από Ελλάδα για Ομπάμα

Ψήφους από την Ελλάδα για τον Ομπάμα ζητά με ανακοίνωσή της η οργάνωση «Democrats Abroad Greece», υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης για ταχυδρομική ψήφο από τους αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα λήγει (τουλάχιστον πρακτικά) την ερχόμενη Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου.

Αίτηση, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν είτε στη διεύθυνση του διαδικτύου www.votefrom.abroad.org είτε στην αμερικανική πρεσβεία.


Σχολιάστε εδώ