άλλα αθλητικά

Κίνηση για την Αξιοπιστία του Ποδοσφαίρου λέγεται η κίνηση της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ, εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Σαββάτου 4 Οκτωβρίου 2008. Ωραίος ως τίτλος αυτός του ονόματος της αντιπολίτευσης, ειδικά με τα όσα καταγγέλλεται εδώ και χρόνια ότι έχει κάνει η παρούσα η διοίκηση, η οποία από πολλές πλευρές έχει χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστη.

Κίνηση αξιοπιστίας, όμως, με τη μισή παράγκα δεν γίνεται, όσο συμπαθής και αν είναι ο Πάρης Γεωργακόπουλος. Ο συνδυασμός του παλιού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, πέραν του ότι είναι υποστηριζόμενος από την κυβέρνηση, διαθέτει και πολλά πρόσωπα που με καθʼ οιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτό που ονομάστηκε παράγκα.

Παράγκα εναντίον παράγκας λοιπόν στην ΕΠΟ, διότι οι δύο συνδυασμοί που κατέρχονται τώρα στις εκλογές, αυτός της αντιπολίτευσης και αυτός της συμπολίτευσης, είναι στην ουσία οι δύο διασπάσεις που έγιναν στην παράταξη ή το καθεστώς που διοικούσε επί χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2002 και μετά. Αυτά τα δύο κομμάτια τώρα, με προσθήκες και προσθαφαιρέσεις, διεκδικούν τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ένα από τα δύο, μάλιστα, το στηρίζει και η κυβέρνηση, οπότε ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και, το κυριότερο, αντιλαμβάνεται πως ό,τι και να γίνει στις εκλογές, όποια παράταξη και αν εκλεγεί, δεν πρόκειται νʼ αλλάξει τίποτα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στη Β΄ εθνική με τον Ηλυσιακό και το Αιγάλεω. Πρωτοφανές και άνευ προηγουμένου και το χειρότερο είναι πως ουδείς ασχολείται και παρεμβαίνει. Ο Ηλυσιακός αγωνίζεται στην Β΄ εθνική και το Αιγάλεω στη Γ΄, αλλά ο ιδιοκτήτης των δύο ομάδων Θωμάς Μητρόπουλος σκέφτεται να τους αλλάξει κατηγορία, τη στιγμή που τα πρωταθλήματα και στις δύο κατηγορίες έχουν ξεκινήσει. Φοβερά και πρωτοφανή πράγματα δηλαδή, με την ανοχή των αρμοδίων. Πώς γίνεται νʼ αλλάζουν κατηγορίες δύο ομάδες επειδή τις έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης; Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν να γίνει μια έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ για το εάν ο Θωμάς Μητρόπουλος δικαιούται εκ του νόμου να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών μιας ΠΑΕ…

Σε όλα αυτά είναι προφανές πως θα πρέπει να παρέμβει και η λίγκα της Β΄ και Γ΄ εθνικής, της οποίας μέλη είναι και ο Ηλυσιακός και το Αιγάλεω. Αναμένουμε πρωτοβουλίες από έναν έμπειρο παράγοντα όπως είναι ο πρόεδρος της «μικρής» λίγκας Σπύρος Καλογιάννης.

Πάντως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου καταδίκασε ομοφώνως και διαπαραταξιακά αυτό που γίνεται με τον Ηλυσιακό και ζήτησε να μη συναινέσει ο ερασιτέχνης στην αλλαγή που πάει να γίνει με το Αιγάλεω, έτσι ώστε ο Ηλυσιακός να μετατραπεί σε Αιγάλεω και να παίξει η ομάδα του Θωμά Μητρόπουλου στη Β΄ εθνική και αυτή των Ιλισίων να αγωνίζεται στη Γ΄ εθνική, εκεί που είναι τώρα το Αιγάλεω. Θαρραλέα η στάση όλων στο δημοτικό συμβούλιο και ελπίζουμε ότι την ίδια στάση θα επιδείξει και ο ερασιτέχνης, στον οποίο συνέβη το εξής καταπληκτικό πέρσι: ο πρόεδρός του έγινε γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Αιγάλεω. Μήπως από τότε άνοιξαν οι πόρτες για τον Θωμά;


Σχολιάστε εδώ