MUSIC+ MEDIA

// Ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί πολλοί, αλλά εδώ και αρκετό καιρό ένας συνδικαλιστικός φορέας, ο οποίος υπάρχει από το 1971, η Ένωση Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ), έχει αρχίσει και αναπτύσσει δραστηριότητα ανταγωνιστική στην ΑΕΠΙ.
// Η ΕΜΣΕ ίδρυσε φορέα αυτοδιαχείρισης και, παρόλο που στο site της αναφέρει ότι δεν είναι εισπρακτικός φορέας, έχει αρχίσει και χτυπάει τις πόρτες μέσων μαζικής ενημέρωσης και ζητάει πληρωμές για τα ελάχιστα μέλη της.
// Σʼ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το ιδιότυπο καθεστώς με το οποίο λειτουργεί η ΑΕΠΙ έχει σπρώξει αρκετούς επιχειρηματίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιας δραστηριότητας. Άλλωστε είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα – να υπάρχει εταιρεία η οποία εισπράττει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, η οποία όμως ανήκει σε ιδιώτη!
// Μπορεί συχνά να κατακρίνουμε τις εφημερίδες για το θέμα των ενθέτων cd και dvd, όμως μάθαμε ένα στοιχείο με αρκετό ενδιαφέρον: όταν μια εφημερίδα κάνει μια γερή καμπάνια για μια καλή κυκλοφορία, αυτό έχει θετικό αποτέλεσμα και στις πωλήσεις στις αλυσίδες. Με καθυστέρηση μερικών ημερών, αρκετός κόσμος που δεν είναι πελάτης των συρρικνούμενων σε κυκλοφορία εφημερίδων αναζητά προς αγορά όσα αυτές διαφήμισαν!
// Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο… Έχουμε συχνά αναφερθεί στην ανούσια κόντρα λόγω «ηθικών διαφορών» που έχει ξεκινήσει ο Δημήτρης Γιαρμενίτης απέναντι στον Μάκη Πουνέντη.
// Ο διευθυντής της SonyBMG και πρόεδρος της IFPI θεωρεί την ιδιότητα του διευθυντή ραδιοφώνου ηθικά ασυμβίβαστη με τη θέση του διευθυντή δισκογραφικής εταιρείας. Ως εκ τούτου, ό,τι κάνει ο Πουνέντης είναι στραβό!
// Τελευταίο επεισόδιο σ’ αυτήν τη θυελλώδη σχέση αφορά στην καμπάνια του Ρυθμού με την οποία δίνει ένα σπίτι δώρο στους ακροατές του. Τι το ήθελε ο Πουνέντης και έστειλε το ενημερωτικό μήνυμα και στους διευθυντές των δισκογραφικών;
// «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Μπείτε στον διαγωνισμό που μου έστειλε ο ”συνάδελφος” μας…!! Θα ζητήσουμε από την Sony να δώσει τις οικιακές συσκευές, την Universal τα DV, από ΕΜΙ τα λευκά είδη και από Legend τα παιδικά και ο Γεράσιμος εισιτήρια για την Madonna!!!»
// «16/9 πήρα αυτό το email από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του IFPI και Grammo, μεγάλη ευκαιρία, κεραμίδι στο κεφάλι μας!»
// «Μόνο προσοχή το διαμέρισμα να έχει ελεγχθεί, μην το είχε κάποτε η Βατοπαιδίου. ΚΑΛA ΓΛΕΝΤΙΑ! Δημήτρης ο πρόεδρος του IFPI / Grammo.»
// Όπως και να το κάνουμε, τα mail αυτά τα οποία στέλνει συχνά ο Δ. Γιαρμενίτης είναι κορυφαία και παίρνει 10/10 στο δημιουργικό γράψιμο!
// Πέρα όμως από την πλάκα, εφόσον τη στάση του Γιαρμενίτη τη συμμερίζονται και οι υπόλοιποι διευθυντές της τοπικής δισκογραφίας, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει και τον Μάκη Πουνέντη, διότι φαίνεται ότι η συμμετοχή της Heaven σ’ αυτό το όργανο είναι αντιπαραγωγική.
// Από την άλλη μεριά, είναι αρκετά υποκριτικό να αποδέχεσαι τόσο καιρό ότι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ενεργός και παρεμβαίνει καθημερινά στις εταιρείες του, μπορεί να έχει και δισκογραφική και μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά να σε ενοχλεί όταν αποφασίζει να βάλει έναν άνθρωπο να διευθύνει αυτές τις δύο δραστηριότητες.
// Λέγοντας αυτό, πόσοι από τους σημερινούς διευθυντές δισκογραφικών θα δήλωναν την αντίθεσή τους αν η «μαμά» εταιρεία τούς έστελνε 10 εκατομμύρια ευρώ και τους έλεγε αγοράστε ραδιόφωνα για να προωθούμε το ρεπερτόριο μας;


Σχολιάστε εδώ