υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

Έχει μαζί της και τη βιντεοσκόπο της!

Το να περιλαμβάνονται στη συνοδεία της κ. Μπακογιάννη, στα ταξίδια της στο εξωτερικό, τρεις αστυνομικοί, είναι πιθανόν λογικό. Λογικό είναι να συνοδεύεται και από τη γραμματέα της, δυο τρεις διπλωμάτες, τον σύμβουλό της και υιό της Κ. Μπακογιάννη, κάποιο στέλεχος του προσωπικού γραφείου Τύπου της, κάποιο στέλεχος του πολιτικού γραφείου της και τον προσωπικό φωτογράφο της. Στα τελευταία ταξίδια έχει προστεθεί και η προσωπική βιντεοσκόπος, η οποία καταγράφει σε βίντεο τις δραστηριότητες της κ. Μπακογιάννη, που προβάλλονται μετά στον προσωπικό ιστότοπο της. Αν σκέφτεστε να υποβάλετε τη λογική ερώτηση, η απάντηση είναι «ναι». Όλα τα έξοδα και οι εκτός έδρας αποζημιώσεις καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών..

// Πάλι καλά που δεν μετακινήθηκαν στο ταξίδι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΕΞ. Θέσεις που φτιάχτηκαν για τους κ. Ν. Ταχιάο και Α. Τσιατσιάμη, προερχόμενους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Αθηναίων, οι οποίοι πλέον με ειδική τροπολογία που εισήγαγε στο νομοσχέδιο περί μεταφραστικής υπηρεσίας η κ. Μπακογιάννη θα μπορούν να ταξιδεύουν ανέτως σε «διακεκριμένη θέση» και όχι με τους κοινούς θνητούς!

// Με τον ένα υφυπουργό Εξωτερικών, Γ. Βαληνάκη, να προτιμά το παρασκήνιο, μην πέσει πάνω στον Αρ. Παυλίδη με τον οποίο εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια και κάθε άλλο παρά φιλική είναι η σχέση που τους συνδέει, και τον έτερο υφυπουργό Εξωτερικών Π. Δούκα να θεωρεί εαυτόν ως τουλάχιστον διάδοχο του κ. Αλογοσκούφη, μοιράζοντας δεξιά και αριστερά συνεντεύξεις για την οικονομία και εσχάτως να ψάχνει την υπογραφή του στα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου, μάλλον επιβεβαιώνεται η ρήση ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» βλέποντας την αποσύνθεση του υπουργείου Εξωτερικών…

// Μπλεξίματα περιμένουν τον πρέσβη Χ. Παναγόπουλο επιστρέφοντας από το Βελιγράδι. Φαίνεται ότι προορίζεται για την Α3 διεύθυνση, η οποία μυρίζει μπαρούτι όχι μόνο λόγω Κοσόβου, αλλά και λόγω Σκοπιανού. Ο κ. Παναγόπουλος δεν φαίνεται να είναι από αυτούς που θα συμβιβασθούν με το κατάντημα στο οποίο είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια η Α3 διεύθυνση, συρόμενη από εκτιμήσεις γνωστού και μη εξαιρετέου πρέσβη για το θέμα του Κοσόβου και διαφόρων συμβούλων για το Σκοπιανό. Διότι και η διεύθυνση αυτή κατάντησε γραφείο διεκπεραίωσης εγγράφων…

// Το παζλ που πρέπει να λύσει τώρα η πολιτική ηγεσία είναι και η τοποθέτηση των πρέσβεων που επιστρέφουν. Αλλαγές ίσως να δούμε και στην Α4 διεύθυνση ελληνοτουρκικών, όπου ο πρέσβης κ. Κακλίκης ενόχλησε στην αρχή διεκδικώντας το δικαίωμα να είχε λόγο και άποψη, μέχρι να εμφανίζεται πλέον συμφιλιωμένος με την πραγματικότητα ότι στα ελληνοτουρκικά οι αποφάσεις και οι απλοί ακόμη χειρισμοί θα ελέγχονται απολύτως από το γραφείο της υπουργού.

// Στο… ψυγείο έχει βάλει η Ντόρα τους διπλωμάτες. Οι εκλεκτοί της, που είχε βάλει για τα Σκόπια, κύριοι Βασιλάκης και Χαλατζάκης, που τίποτε όλους αυτούς τους μήνες δεν κατάφεραν, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Νίμιτς, που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις θέσεις μας, που υποτίθεται του λένε οι δικοί σας, κυρία Μπακογιάννη, έχουν κλείσει τις πόρτες στους πρέσβεις μας, μέχρι σημείου να τους έχουν απαγορεύσει να μεταφέρουν τις απόψεις μας στις πρεσβείες που έχουν οι συνάδελφοί τους στις χώρες όπου υπηρετούν! Αυτή είναι η επιτυχία της υπουργού σας και γενικά του υπουργείου Εξωτερικών, κύριε Καραμανλή!

••• Ο Εξωφρενικός


Σχολιάστε εδώ