τυποΘεσσαλονίκη

~ Για άλλη μια βδομάδα η «Μακεδονία» δεν ανακοινώνει (μέσω του ιδιωτικού της πρακτορείου που ανέλαβε τη διανομή της) τις κυκλοφορίες της. Διαφάνεια παντού…
~ Για να αντιληφθείτε τι θα πει σπατάλη του Δημοσίου την περίοδο της σκληρής λιτότητας και της φοροεπιδρομής στα χαμηλά βαλάντια, να σας γνωστοποιήσω τη διαπίστωση της Θάλειας (της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ3) ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2008 οι πρόσθετες αμοιβές κάποιων -εκλεκτών- υπαλλήλων της ΕΡΤ για υπερωρίες ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. Η Θάλεια βέβαια δεν έδωσε τα ονόματα των καλοπληρωμένων!
~Αν και γενική διευθύντρια, η Θάλεια αντιλήφθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο ότι σε κάποια τμήματα του μαγαζιού της κάποιοι έστησαν πάρτι μοιράζοντας μεταξύ τους υπερωρίες -πραγματικές και εικονικές- εισπράττοντας πρόσθετες αμοιβές που ξεπερνούν ακόμη και τους μηνιαίους μισθούς τους.
~Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ3 χτύπησε κόκκινο και η Θάλεια αποφάσισε να συγκαλέσει σε σύσκεψη τους επικεφαλής των υπηρεσιών της, παρακαλώντας τους να κάνουν κράτει. Στην εν λόγω σύσκεψη ειπώθηκαν πράγματα που έκαναν τον παριστάμενο πρόεδρο της ΤΡΙΑ, Τάσο Σπηλιόπουλο, να χάσει τα μαλλιά που του απέμειναν. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι -τα κολλητάρια του Νικολαΐδη- εισέπραξαν από υπερωρίες έως και 8.000 μόνον για το πρώτο εξάμηνο. Σε άλλα τμήματα -των τεχνικών αυτήν τη φορά- καταγγέλθηκε ότι κάποιοι γράφουν υπερωρίες για ώρες που βάζουν να εργάζονται συμβασιούχοι. Κάποιοι επίσης υπενθύμισαν στη Θάλεια ότι το κακό ξεχείλισε όταν η ίδια ενέκρινε
-τελείως παράνομα- σε έναν προϊστάμενο τμήματος να γράφει Κυριακάτικα και υπερωρίες σε απίθανες ημέρες και ώρες.
~ Είναι αλήθεια ότι κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ 3 που πήγε να δει το παιδί του σε κατασκήνωση στο Πήλιο έβγαλε «εκτός έδρας» για να πληρωθεί χιλιομετρική αποζημίωση και εκτός έδρας;
~ Είναι αλήθεια ότι ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΤΡΙΑ είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για να πηγαινοφέρνει τα διευθυντικά -και προεδρικά- στελέχη στο σπίτι τους και στα ραντεβού τους;
~ Η στήλη οφείλει να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο Μάκη Βοϊτσίδη και το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (και του Μορφωτικού Ιδρύματος) για τρεις πρωτοβουλίες που πήραν με στόχο την επιμόρφωση των δημοσιογράφων του ελληνικού βορρά σε θέματα ελληνικής γλώσσας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και μαθήματα αρχαρίων στην Ιταλική. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
~ Σεμινάρια για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας διοργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα μέλη της, με διδάσκοντα τον λαμπρό δάσκαλο – ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Χρίστο Τσολάκη. Για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν τέσσερις δίωρες παραδόσεις (9.00 έως 11.00), στις 8, 15, 22 και 29 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, ενώ για όσους εργάζονται στην περιφέρεια θα προβλεφθεί δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, θα γίνουν τρίωρες παραδόσεις στην Καβάλα, την Κοζάνη και την Κομοτηνή, με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.
~ Δύο κύκλους σεμιναρίων για τη χρήση Η/Υ διοργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ. Στον πρώτο κύκλο εντάσσονται τέσσερις δίωρες παραδόσεις με αντικείμενο γενικές γνώσεις για τη βασική χρήση λειτουργικών συστημάτων της Microsoft (Windows) και δύο δίωρες παραδόσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική πλοήγηση και αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Τα σεμινάρια θα κάνει ο ΙΤ Administrator της Ένωσης Αλέξανδρος Ντωνούδης. Οι δύο δίωρες παραδόσεις θα γίνουν στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ στις 13 και 15 Οκτωβρίου 2008, τις ώρες 9.00 – 11.00.
~ Πρόγραμμα μαθημάτων ιταλικής γλώσσας για αρχάριους ετοιμάζει η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα μέλη της, με διδάσκουσα τη συνάδελφο Σμαρώ Χρηστίδου – πτυχιούχο του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.


Σχολιάστε εδώ