Το τραπέζι της… χαράς

Αν πριν από έναν μήνα έλεγε κανείς στους σπαρασσόμενους από τα εσωτερικά τους μεγαλοΠΑΣΟΚους ότι στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα καθόταν μαζί μαζί σε ταβέρνες και μέσα σε κλίμα ευφορίας θα αντάλλασσαν πειράγματα και θα σχολίαζαν πικρόχολα τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του δεν θα το πίστευαν.

Κι όμως, στο κυριακάτικο τραπέζι στο CARDU της πλατείας Ναυαρίνου, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πενθήμερη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, το κλίμα που επικρατούσε ήταν πρωτόγνωρο για το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε γύρω στις 4 μ.μ. (αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο), χαιρέτησε δεκάδες στελέχη τα οποία κάθονταν στο ισόγειο και στη συνέχεια ανέβηκε στο πατάρι όπου κάθισε μαζί με νεολαίους. Δίπλα του και οι Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Μίχας, Κώστας Πανταζής, Χρήστος Παπαστεργίου και Γιώργος Γεράκης. Ο Γιώργος έδειχνε ευδιάθετος και ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του στη ΔΕΘ. Είχε μία χαλαρή συζήτηση με τους νεολαίους, έφαγε μόνον σαλάτα και ήπιε κόκκινο κρασί «Σκούρα».

Το γεύμα ήταν μόνον για κομματικά στελέχη, ωστόσο συμμετείχαν και αρκετοί βουλευτές (Ραγκούσης, Κατσέλη, Καρχιμάκης, Αράπογλου, Δριβελέγκας, Μπόλαρης, Πετσάλνικος, Γερανίδης, Κουτμερίδης, Καϊλή κ.ά.). Οι νεολαίοι ζήτησαν από τον Γιώργο να ξανάρθει στη Θεσσαλονίκη σε περίπου δύο εβδομάδες για να μιλήσει στη γιορτή νεολαίας, αλλά εκείνος τους ενημέρωσε ότι θα λείπει στη Νέα Υόρκη για τη σύσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.


Σχολιάστε εδώ