Το… κύκλωμα διπλωματών κατέλαβε την Κοργιαλένειο!

Περίεργη, απροσδόκητη και ύποπτη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Σπετσών Βαγγέλης Κονταξάκης την απόφαση του υπουργού Παιδείας να διακόψει στα 4 χρόνια της την εξαετή θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής και να την αντικαταστήσει με… πρέσβεις, Κολωνακιώτες και λοιπούς… μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το νησί, ενώ απέκλεισε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Να σημειώσουμε ότι από τη νέα εκτελεστική επιτροπή αποκλείστηκε ακόμα και ο δήμαρχος Σπετσών, αν και μετείχε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των σχολών, από ιδρύσεώς τους!
Ο υφυπουργός Παιδείας Α. Λυκουρέντζος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημ. Λυντζέρη στις 10 Ιουλίου είχε τονίσει ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε εκπρόσωπος του Δήμου Σπετσών στη νέα εκτελεστική επιτροπή των σχολών.
Φαίνεται ότι ο υφυπουργός… λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από συναδέλφους του. Γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είχε πρόθεση να… κοροϊδέψει τη Βουλή.
Άσχετα πάντως απ’ αυτό, γεγονός παραμένει ότι η νέα εκτελεστική επιτροπή μάλλον θα έπρεπε να διοικεί το… Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού και όχι τις σχολές. Γιατί αποτελείται από πρέσβεις εν ενεργεία ή απόστρατους αλλά και άλλους μεγαλοσχήμονες του Κολωνακίου, εκ των οποίων ο ένας είχε επιδιώξει να ζημιώσει τη σχολή, ζητώντας αμοιβή 4,5 δισ. δρχ. για κάποιες αγωγές που έκανε κατά του Δημοσίου για αναγνώριση κυριότητας ορισμένων εκτάσεων!
Ο νέος πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Αδαμάντιος Βακαλόπουλος, πρέσβης επί τιμή και υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Βακαλόπουλος είναι επιλογή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δημ. Πλατή, που είναι κι αυτός πρέσβης.
Μέλος στην επιτροπή ορίζεται η σύζυγος ενός άλλου πρέσβη, του Παύλου Αποστολίδη. Το… καρέ, συμπληρώνουν ο κ. Ζάππας και ο Στ. Παλαιοκρασσάς, που ήταν μέλος της επιτροπής και επί υπουργίας Γ. Αρσένη!
Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για την κτηματική περιουσία των σχολών, καθώς τόσο ο κ. Βακαλόπουλος όσο και ο κ. Αποστολίδης έχουν σωρεία δικογραφιών για αυθαιρεσίες και πολεοδομικές παραβάσεις.
«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για καλό στο νησί, είναι ανεπιθύμητοι στις Σπέτσες. Θα τους χαρακτηρίσω persona non grata και επισήμως», καταλήγει ο Β. Κονταξάκης.


Σχολιάστε εδώ