«Σφαγή» μεταξύ ΓΓΑ και ΕΟΚ για τις θητείες

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει συνεργαστεί στενά και από πολλά πόστα στο παρελθόν με τον υπουργό Γιάννη Ιωαννίδη. Όπως επίσης και με τον γενικό γραμματέα Σταύρο Δουβή. Τυπικά και τώρα συνεργάζονται. Και κάθε τόσο ακούμε και μια… κορώνα ομοψυχίας και συνεννόησης. Αυτά που δεν ακούμε, γιατί λέγονται ψιθυριστά και μακριά από ανεπιθύμητα αυτιά, είναι οι εκατέρωθεν… φιλοφρονήσεις. Πρόσφατα η ομοσπονδία ανακοίνωσε επισήμως τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν παίρνει αυξήσεις στις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις, αν και παράγει το μεγαλύτερο έργο από πολλές άλλες.

Στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ, ο Ιωαννίδης έλεγε ότι παίρνει 6 εκατομμύρια μόνο από το κράτος, άλλα δύο από την τράπεζα που τη χορηγεί και απορούσε πώς μπορούν να μη φτάνουν τόσα χρήματα. Συμπλήρωνε μάλιστα ο υπουργός ότι με δική του καθοριστική παρέμβαση ήρθε το Προολυμπιακό τουρνουά στην Ελλάδα και με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που έδωσε η Πολιτεία λύθηκαν θέματα. Από την ομοσπονδία παραπέμπουν στο υπουργείο με το ρητορικό ερώτημα «να μας πουν αν μας έχουν δώσει τα λεφτά», κυρίως για να απαντήσουν σε πλήθος κόσμου που παρείχε υπηρεσίες στη διοργάνωση και ακόμα περιμένει να πληρωθεί δυόμισι μήνες μετά τη λήξη της. Η μόνιμη επωδός είναι «δεν έχουμε λεφτά».

Το χρήμα κινεί τα πάντα και θα μπορούσαν τα αίτια που αναφέρθηκαν να δικαιολογούν τον πόλεμο που φουντώνει. Μόνο που τα αίτια είναι βαθύτερα και έχουν να κάνουν με κάτι που πολλοί Έλληνες αγαπούν περισσότερο και από τα λεφτά. Με καρέκλες και οφίτσια. Η πρόσφατη συζήτηση για περιορισμό δράσης των διοικήσεων των ομοσπονδιών, με δικαίωμα μέχρι δύο θητείες, προκάλεσε οργή στην ΕΟΚ. Όχι μόνο επειδή είναι μία από τις μακροβιότερες και πιο πετυχημένες κατά κοινή παραδοχή διοικήσεις, αλλά επειδή βλέπουν διαθέσεις διαδοχής από το υπουργείο. Όχι, δεν αναφέρονται στον Ιωαννίδη, αλλά στον επί χρόνια άσπονδο φίλο Δουβή. Θεωρούν ότι έχει βάλει στόχο τη διοίκηση της ομοσπονδίας και ότι πίεσε για τον περιοριστικό νόμο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος. Ξέρει εξάλλου ο γενικός ότι όσο θέλει ο Βασιλακόπουλος με τους συνεργάτες του, τόσο θα είναι στις θέσεις τους. Αν παίξει με αυτόν αντίπαλο, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Η κατάσταση, μάλιστα, έχει αρχίσει να έχει και κωμικά επεισόδια. Όπως στην κλήρωση της Α1, που έγινε την ημέρα κατά την οποία οι παίκτες ανακοίνωσαν ότι επέμεναν στην απεργία τους. Από το βήμα της κλήρωσης και… χωρίς να ρωτηθεί, ο Ιωαννίδης είπε ευθέως ότι «για το αδιέξοδο φταίει μόνο η ομοσπονδία και αφού δεν δίνει λύση, θα τη δώσει η Πολιτεία».

Λίγη ώρα αργότερα και αφού προφανώς είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ που παρίστατο, ο Τάκης Τσαγκρώνης, ανέβηκε στο βήμα για να πει ότι «από το μεσημέρι έχει λυθεί το θέμα, με τα σωματεία να αναλαμβάνουν την ασφάλιση των παικτών και την ομοσπονδία των οικογενειών τους». Σε μια κόντρα που κορυφώνεται, οι εντυπώσεις παίζουν ρόλο.


Σχολιάστε εδώ