Συμφώνησαν σε διεθνή διαγωνισμό για τη μέτρηση τηλεθέασης

Με πρόταση του Δ. Κοντομηνά, ύστερα από το υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή, αμφισβητώντας επί της ουσίας τη μέτρηση της AGB, όλοι οι ενδιαφερόμενοι συναίνεσαν στη σύσταση μιας εταιρείας –που προβλέπεται από τον νόμο Ρουσόπουλου– η οποία θα αναλάβει τη διατύπωση των κανόνων για τη μέτρηση και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στο ραδιόφωνο, όπου η Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ διενεργεί τη μέτρηση ακροαματικότητας. Σχεδόν όλοι συμφώνησαν, ενώ ένας εκ των ιδιοκτητών σημείωσε πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην έρευνα και ο έλεγχος να ασκείται εκ περιτροπής. Σημειώνεται πως από τη σύσκεψη απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΑΝΤ1 και του Μακεδονία. Θυμίζουμε πως από τις 17 Αυγούστου το «Π» αποκάλυπτε πως ο Alpha θα ζητούσε διεθνή διαγωνισμό για τη μέτρηση και πως συνέχιζε την παράλληλη, ιδιωτική, έρευνά του για την ποιότητα των αποτελεσμάτων που δίνει η εταιρεία μέτρησης.

Στο μεταξύ η AGB ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, η έρευνα τηλεθέασης καλύπτει πλέον, μετά από πολλά χρόνια, το σύνολο της χώρας, με την προσθήκη των νησιών Αιγαίου και Ιονίου. «Ο νέος, επικαιροποιημένος πληθυσμός ανέρχεται σε 10.117.421 άτομα, αντί των 9.356.888 που ήταν έως τις 14/9/2008», αναφέρει η εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ