ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Όπως αποκάλυψε το «Π», η κ. Πελέκη – Βουλγαράκη αγνόησε προκλητικά τους νόμους και συνέστησε μαζί με τον σύζυγό της εταιρεία με τίτλο «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ», παρʼ όλο που το άρθρο 37 του Κώδικα Συμβολαιογράφων απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή συμβολαιογράφων σε ομόρρυθμες εταιρείες ή ΕΠΕ! Επίσης το άρθρο 7 του ίδιου κώδικα αναφέρει ότι ο συμβολαιογράφος έχει κώλυμα, όταν δικαιοπρατεί ο ίδιος ή όταν δικαιοπρατεί άλλος ο οποίος είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τρίτου βαθμού!
Η κ. Βουλγαράκη παρά τις απαγορεύσεις αυτές έσπευσε να υπογράψει το καταστατικό της εταιρείας στην οποία μετέχει η ίδια αλλά και ο σύζυγός της!
Και βέβαια δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν το γνώριζε γιατί το καταστατικό της εταιρείας ΔΑΛΚΕ – Επενδύσεις Ακινήτων ΑΕ, στην οποία μετέχουν οι γονείς και ο αδελφός της δεν υπέγραψε το καταστατικό ακριβώς γιʼ αυτόν τον λόγο και όρισε αναπληρώτρια την σύζυγό του Λευτέρη Ζαγορίτη, Κωνσταντίνα Λαρδά! Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφάρμοσε τον νόμο, στην άλλη όμως δεν το έκανε. Γιατί; Μήπως γιατί ήταν ο σύζυγός της υπουργός και θεωρούσε ότι βρίσκεται υπεράνω νόμων;
Τώρα βέβαια θα εξηγήσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την υπόθεσή της γιατί το έκανε αυτό. Και αυτός θα αποφασίσει αν την παραπέμψει ή όχι.
Για το θέμα αυτό, για το αν έχουν ασυμβίβαστο ή όχι οι συμβολαιογράφοι, αποφάσισε να θέσει ειδικό ερώτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων. Αυτό όμως συνιστά καθαρά υποκριτική προσέγγιση του θέματος, καθώς την ίδια άποψη είχε εκφράσει σε συνέντευξή του ο πατέρας της κ. Βουλγαράκη, Διονύσιος Πελέκης!
Πιάστηκαν δηλαδή στον… ύπνο οι συμβολαιογράφοι και ακολούθησαν την «γραμμή» Πελέκη, παρʼ όλο που τα άρθρα 7 και 37 του κώδικα Συμβολαιογράφων ορίζουν ξεκάθαρα πότε έχουν ασυμβίβαστο οι συμβολαιογράφοι και πότε δεν έχουν!
Η Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση της κ. Πελέκη – Βουλγαράκη για να διαπιστώσει πέραν των άλλων αν έχει διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.
Η όλη εξέλιξη αποτελεί βέβαια μια ακόμα δικαίωση για το «Π», αφού όχι μόνο αποκάλυψε τη «σκαστή παρανομία» της συζύγου του Γ. Βουλγαράκη, αλλά επέμεινε να παρέμβει και η Δικαιοσύνη.
15 εταιρείες!
Η οικογένεια Βουλγαράκη αλλά και εκείνη του πατέρα της συζύγου του, του Δ. Πελέκη, δεν έχουν… αρκεστεί στις δύο εταιρείες που αποκαλύφθηκαν λόγω της αλαζονείας του πρώην υπουργού και της γυναίκας του. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περίπου 15 off-shore εταιρείες, ενώ η… χάρη του Γ. Βουλγαράκη έχει φθάσει και σε εταιρεία που έχει έδρα στο… Κιάτο Κορινθίας! Εξάλλου τα ονόματά τους φαίνονται σε 10 εφορίες, ενώ σε μία λέγεται ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με την βουλευτική ιδιότητα του Γ. Βουλγαράκη.
Όλη αυτή η έπαρση και η αλαζονεία της οικογένειας, που ποτέ δεν την έκρυψαν αγνοώντας εκείνο το «σεμνά και ταπεινά» του πρωθυπουργού ήταν τα στοιχεία που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα και δημιούργησαν δυσαρέσκεια ακόμα και σε συνεργάτες τους. Δυστυχώς, ο Γ. Βουλγαράκης αντί να φερθεί σαν υπουργός φέρθηκε σαν… επιχειρηματίας και μάλιστα… νεόπλουτος. Αυτό τελικά πλήρωσε και ο ίδιος και η σύζυγός του. Γιατί όταν ο κόσμος χειμάζεται και ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, τέτοιου είδους προκλήσεις ποτέ δεν οδηγούν σε καλό…

Eίναι ή δεν είναι του Βουλγαράκη;
Στο μεταξύ σχετικά με δημοσιεύματα των kentri.gr, medianiews.gr και zougla.gr, για την εμφάνιση εταιρειών συμφερόντων Βουλγαράκη (ELPICO NOMINEESS LIMITED και ELPICO TRUSTEES LIMITED) στο μετοχολόγιο του καναλιού, ο Alpha σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «οι συγκεκριμένες εταιρείες χρησιμοποιούνται από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαφιλίππου, στην Κύπρο, ως κάτοχοι των μετοχών πολλών εταιρειών που είναι πελάτες του γραφείου, για λογαριασμό των πραγματικών μετόχων».
«Συχνά», συνεχίζει η ανακοίνωση του Alpha, «οι πραγματικοί μέτοχοι δεν αποκαλύπτονται, στην περίπτωση όμως του Ομίλου Alpha οι μέτοχοι είναι κατονομαζόμενοι σύμφωνα με τον νόμο». Το κανάλι στην ανακοίνωσή του επισημαίνει «πως το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαφιλίππου είναι από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο».


Σχολιάστε εδώ