Στους Αμερικανούς ο Αστέρας!

Μεθοδεύσεις-καρμπόν με αυτές που ακολούθησε στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής ακολουθεί ο κ. Αράπογλου και για τον Αστέρα, προετοιμάζοντας την παράδοσή του στους Αμερικανούς «συμμάχους» της Starwood, που ήδη έχουν «βάλει πόδι» στο ξενοδοχείο-διαμάντι, ως διαχειριστές.
Όπως και με την Εθνική Ασφαλιστική, ήδη προωθείται μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς (με ένα λάμδα, μετά τη διόρθωση της επωνυμίας της), η οποία αποσκοπεί στο να τεθούν εκτός μετοχικού κεφαλαίου οι ελάχιστοι εναπομείναντες μικρομέτοχοι, που είναι αδύνατο να εισφέρουν τώρα 100 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις ζημιές από τα δήθεν μεγαλεπίβολα αναπτυξιακά προγράμματα, που μόνο την Starwood έχουν ωφελήσει.
Όπως και με την Εθνική Ασφαλιστική, το σχέδιο Αράπογλου προβλέπει την υποβολή δημόσιας προσφοράς για τις ελάχιστες μετοχές της θυγατρικής που μετά την αύξηση θα έχουν μείνει σε χέρια ιδιωτών, ενώ ακολούθως η μετοχή της εταιρείας θα αποσυρθεί από το ΧΑ, ώστε να διευκολυνθούν οι «ευέλικτες» (και αδιαφανείς…) διαδικασίες εκποίησης!
Παράγοντες της αγοράς θυμίζουν ότι από την εποχή Μητσοτάκη ήταν στόχος ορισμένων κύκλων της ΝΔ η εκποίηση του Αστέρα και ο κ. Αράπογλου, εκλεκτός του επιτίμου τότε για την προετοιμασία εκποίησης της Ιονικής, θα εφαρμόσει τώρα το παλιό σχέδιο ξεπουλήματος, που έχει σταθερά στο φόντο του τις στρατηγικές μεθοδεύσεις αμερικανικών κεφαλαίων.
Με την πολυετή, αποικιακού χαρακτήρα, σύμβαση που έχει υπογραφεί με τη Starwood από το 2005, οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν περισσότερο από βέβαιο ότι κανένας επενδυτής, πλην των σημερινών διαχειριστών, δεν θα θελήσει να… πλησιάσει τον Αστέρα, όταν έλθει η ώρα της εκποίησης, από την οποία είναι βέβαιο ότι ουδόλως θα ζημιωθεί ο κ. Π. Λασκαρίδης, γνωστός συμπαραστάτης της κυβερνώσας παράταξης και εταίρος της Starwood στην Ελλάδα…


Σχολιάστε εδώ