στα Ενδότερα των ομάδων

=Έτριβαν τα μάτια τους όσοι διάβασαν την προηγούμενη Τετάρτη τη δήλωση του Γιάννη Γκούμα για τον Χεν Τεν Κάτε και την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Σιμάο ως προσωπικό φρουρό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκε ο Γκούμας και επέκρινε ευθέως τον προπονητή του.

=Χαρακτηριστικό της έκπληξης που προκάλεσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν το γεγονός ότι άρχισαν να του τηλεφωνούν ρεπόρτερ της ομάδας που έτυχε να βρίσκονται αλλού την ώρα της δήλωσής του. Οι περισσότεροι περίμεναν πως θα το διέψευδε, αλλά ο Γκούμας εμφανιζόταν απόλυτος.

=Όχι μόνο παραδεχόταν όσα είχε πει, αλλά ξεκαθάριζε ότι αν χρειαζόταν θα επαναλάμβανε τα λόγια του. «Δεν έχει το αλάθητο του Πάπα», φέρεται να είπε σε κάποιον δημοσιογράφο με τον οποίο είχε πιάσει την κουβέντα αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ματς Παναθηναϊκός – Ίντερ.

=Γενικά στην Παιανία ψάχνονται. Όπως συνέβη και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, έτσι και έπειτα από το αρνητικό ξεκίνημα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ άρχισαν οι πάντες να κρίνουν τους πάντες.

=Ο Νίκος Πατέρας πήρε ήδη μέτρα και ζήτησε από τον Αντωνίου και τον Αντωνιάδη να μην μπαίνουν σε ξένα χωράφια. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» σχεδιάζει να συναντηθεί και με τον Μίμη Δομάζο.

=Από τον «στρατηγό» ενδεχομένως να ζητήσει ο Πατέρας να μη ρίχνει διαρκώς λάδι στη φωτιά με αναφορές στο θέμα του Κυργιάκου και στην έλλειψή του από τον Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος τη γνώμη του Δομάζου.

=Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν επιχειρήματα για να τον πείσουν να δώσει πίστωση χρόνου στην ομάδα. Και στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να τα καταφέρουν.

=Τον χειμώνα, πάντως, οι «πράσινοι» θα ρίξουν αρκετά χρήματα. Ακούγεται ότι για τρεις παίκτες μπορεί να δαπανήσουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

=Φυσικά και για λόγους ανταγωνισμού. Διότι η ίδια πληροφορία έχει διαρρεύσει και από τον Ολυμπιακό για τις επενδύσεις του χειμώνα.

= Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί στον κόσμο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης παίζει μόνος του εναντίον τους και βάζει περισσότερα χρήματα από ένα σχήμα που ευθύς εξαρχής είχε δηλώσει ότι «είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς».

=Ιδιαίτερα ορεξάτος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Το αφεντικό της ΚΑΕ Ολυμπιακός έδειξε πως έμαθε πολλά δίπλα στον Σωκράτη Κόκκαλη και χρησιμοποιεί πολλές φορές το ύφος του μέντορά του.

=Ύφος που ξεχειλίζει από αισιοδοξία, αλλά διαθέτει και την κατάλληλη δόση αλαζονείας. Μόνο το περίφημο… χο, χο, χο, σήμα κατατεθέν του Κόκκαλη δεν έχει υιοθετήσει ο Αγγελόπουλος, ο οποίος ανεβάζει ψηλά τον πήχη.

=Στον Ολυμπιακό γενικά δείχνουν μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας τους, αν και όπως λένε στην πιάτσα του μπάσκετ «τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά». Δέχονται, όμως, και την εξήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη για σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, αλλά και τις ελλείψεις παικτών σε καίριες θέσεις που στερούν από τους «ερυθρόλευκους» την απαιτούμενη χημεία.

=Γενικά, πάντως, η κόντρα στο μπάσκετ προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρή. Το αποδεικνύουν τα λεγόμενα των παραγόντων και των παικτών που καθημερινά υπόσχονται στον κόσμο όλους τους τίτλους που υπάρχουν στο άθλημα.

=Για να καταλάβουν όλοι πώς παίζεται το παιχνίδι, θα σας πω τούτο. Ο Ομπράντοβιτς έφτιαξε τα πλάνα του για τις μεταγραφές με μοναδικό στόχο την απόκτηση σουτέρ οι οποίοι μπορούν να διαλύσουν την άμυνα ζώνης που επέλεξε στους τελικούς ο Γιαννάκης.

=Από την πλευρά του, ο «δράκος» θέλησε να ενισχύει το σκοράρισμα κάτω από τα καλάθια, ώστε να υποχρεώνει τους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού να τρέχουν για βοήθειες κι έτσι να βγαίνουν ξεμαρκάριστα σουτ και από την περιφέρεια.

=Ανακοίνωση στήριξης του Έβαντ Λίνεν εξέδωσε την περασμένη Κυριακή ο Πανιώνιος. Θέλησε έτσι να δώσει ένα τέλος στα σενάρια που έφερναν τον γερμανό τεχνικό στην πόρτα της εξόδου από τη Νέα Σμύρνη.

=Το περίεργο της ανακοίνωσης ήταν ότι οι άνθρωποι του Πανιωνίου τα έριξαν και στα ΜΜΕ. Λες και οι δημοσιογράφοι βγάζουν τα θέματα από το στομάχι τους.

=Εκείνο που ξέχασαν να αναφέρουν οι παράγοντες του Πανιωνίου αφορούσε στον χρόνο που εκδόθηκε η ανακοίνωση. Όφειλαν, δηλαδή, να εξηγήσουν και για ποιο λόγο προχώρησαν στη δημόσια στήριξη του Λίνεν μετά το διπλό στις Σέρρες και όχι πριν απ’ το ματς.

= Διότι έτσι ο καθένας μπορεί να βγάζει το δικό του συμπέρασμα. Αν κι εδώ που τα λέμε οι περισσότεροι εκτιμούν ότι σε περίπτωση νίκης του Πανσερραϊκού η ανακοίνωση θα έμενε σε κάποιο συρτάρι ή στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή.

=Φοβερές αλλαγές προβλέπονται στο βόλεϊ μετά τις εκλογές της ΕΟΠΕ. Όπως λένε στα διάφορα γραφεία, «από ‘δω και πέρα θα περιοριστούν σημαντικά οι μιμητές του Στέφανου Στρατηγού ο οποίος έστριβε διά του αρραβώνος».

=Η τελευταία σπόντα αφορά στον βασικό χρηματοδότη του Ηρακλή, τον Δημήτρη Στρίβα, ο οποίος αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη του στον ερασιτέχνη επειδή αθέτησαν τις υποσχέσεις τους για τα χρέη των προηγούμενων ετών, αλλά και διότι έκαναν παιχνίδι στις εκλογές της ΕΟΠΕ.

=Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις προπονητές είχε στην αναμονή ο Χρήστος Πανόπουλος μέχρι να κλείσει τον Γιώργο Παράσχο. Και οι τρεις προέρχονταν από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

=Κάπου γράφτηκε ότι μίλησε και με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Μακεδόνας, όμως, δεν φεύγει τώρα από την Εθνική Κύπρου, καθώς εκεί ζει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του με τους Κύπριους να τον λατρεύουν!

=Κάποιος έχει ματιάσει τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε αφιερώσει αρκετές ώρες για να βρει τρόπο να παντρέψει αγωνιστικά τον Κυρίτση και τον Βασιλειάδη κι εκεί που έδειχνε πως τα κατάφερνε, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

=Ο τραυματισμός του Κυρίτση υποχρεώνει τον Πεδουλάκη να αναθεωρήσει τα πλάνα του και να αναζητήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις στο σκοράρισμα όταν εγκλωβίζεται από τις αντίπαλες άμυνες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Και κυρίως θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή τα συστήματα για τη συνεργασία των δύο παικτών όταν επιστρέψει ο Κυρίτσης.


Σχολιάστε εδώ