Ράβουν Armani στο ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη όσο κι αν θέλουν να «κρύψουν τη χαρά τους, η χαρά δεν τους αφήνει» και έτσι ακόμη και οι πιο συγκρατημένοι σιγά σιγά αλλάζουν συμπεριφορά. Παίρνουν ύφος υπουργού και έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια στου Γιαννέτου… Φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όταν ακόμη δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οι έρευνες της κοινής γνώμης που έβγαζαν το ΠΑΣΟΚ μπροστά από τη ΝΔ. Και ήταν ξεκάθαρο στη Θεσσαλονίκη, στην ομιλία του κ. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ είχαν συγκεντρωθεί διάφορα «λαμόγια» του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού που μυρίστηκαν και πάλι εξουσία! Με σκούρο κοστούμι και φαντεζί γραβάτα εμφανίστηκαν στα σκαλιά του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου πολύ νωρίτερα από την άφιξη Παπανδρέου για να παραγοντίσουν, να τους δουν και να επιδειχθούν. Είχαν έρθει για να κάνουν δημόσιες σχέσεις, να πιάσουν γραμματείς και φαρισαίους, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό, να υπενθυμίσουν την παρουσία τους… Υποψήφιοι βουλευτές πολλοί από αυτούς ή αργότερα, μετά την αποτυχία τους, στελέχη σε κάποιο κρατικό οργανισμό ή ακόμη και γενικοί γραμματείς…

ΟΛΟΙ αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια λυμαίνονταν το κράτος και που ο κόσμος τούς ξαπόστειλε στις εκλογές, αηδιασμένος από την αλαζονική συμπεριφορά τους, μυρίστηκαν ψητό και ξανάρθαν, εκεί που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξαφανιστεί επειδή δεν τους έκανε η πολιτική του Γιώργου, που τον αποκαλούσαν Γιωργάκη. Τώρα, πρωθυπουργό τον ανεβάζουν, αρχηγάρα τον κατεβάζουν. Δεν έχουν τσίπα και τα παίζουν όλα για όλα. Αυτή είναι η προοπτική της εξουσίας; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ; Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτοί χαλάνε το ΠΑΣΟΚ που πάει να ορθοποδήσει.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ βέβαια και οι άλλοι. Εκείνοι που θέλουν να χαρούν, ν’ ανοίξουν σαμπάνιες, να δείξουν ότι έρχονται και πάλι στα πράγματα, αλλά δεν μπορούν. Είναι οι σοβαροφανείς, που με υποκριτικό τρόπο μιλάνε για συμπεριφορές και ήθος που δεν πρέπει να τσαλακωθεί, στην πράξη όμως κάνουν πολύ χειρότερα από τους άλλους, που ξεδιάντροπα δείχνουν τις προθέσεις και τις… ορέξεις τους. Υπόσχονται θέσεις στο κράτος, δουλειές σε φίλους επιχειρηματίες, ρουσφέτια διάφορα. Και όλα αυτά πίσω από την πλάτη του Παπανδρέου… Και βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι από τον κύκλο του που δεν είναι καλύτεροι από τους παραπάνω. Δεν το δείχνουν, καλύπτονται με τον μανδύα της σεμνότητας και της ταπεινότητας που… έχασε ο Καραμανλής.


Σχολιάστε εδώ