Ποιοι τρομοκρατούν τους μάρτυρες;

Ενώπιον του δικαστηρίου τα στόματα μένουν κλειστά και οι καταθέσεις αλλάζουν υπό τον φόβο αντιποίνων, αλλά και τον φόβο της δίωξης και οπαδών του Παναθηναϊκού, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ζητά εκ νέου έρευνα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, κάτι που έχει ήδη γίνει με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που κάθονται στο εδώλιο.

Η δίκη για την υπόθεση Φιλόπουλου, του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού που βρήκε τον θάνατο στη φονική συμπλοκή οπαδών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 29 Μαρτίου 2007 πριν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων στην οδό Λαυρίου στην Παιανία, έχει μπει στη δεύτερη εβδομάδα της και όλες οι καταθέσεις που υπάρχουν είναι αθωωτικές για τους κατηγορουμένους, ειδικά τους εννέα οπαδούς του Ολυμπιακού, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της ΠΑΕ και το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Κουντούρης που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παρέπεμψε σε δίκη 27 άτομα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας (κατηγορούνται εννέα από τους 27), της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, και της κατοχής και χρήση εκρηκτικών (κατηγορούνται οι 9 και άλλοι 11, συνολικά 20) και οι υπόλοιποι για κατοχή και χρήσης ναρκωτικών και φωτοβολίδων που είναι πλημμελήματα. Έως τώρα, μόνο ο πατέρας και ο αδερφός του θύματος που ήταν οι πρώτοι μάρτυρες στη διαδικασία που εξελίσσεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, οι οποίοι μίλησαν με ονόματα για την ανθρωποκτονία. Όλοι οι υπόλοιποι μάρτυρες καταθέτουν πως δεν γνωρίζουν τους δολοφόνους, πως δεν αναγνωρίζουν κανέναν από τους κατηγορουμένους και όσοι είχαν δώσει ονόματα αναιρούν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Σε μάρτυρα κλειδί εξελίσσεται ο οπαδός του Παναθηναϊκού Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ή Μπίρμπας, ο οποίος κατά τους προηγούμενους μάρτυρες, αλλά και την οικογένεια Φιλόπουλου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία. Ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη όταν και θα συνεχισθεί εκ νέου η δίκη.


Σχολιάστε εδώ