Περί… σαλάτας ο λόγος

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πήρε πάνω του το θέμα της παρέμβασης Σανιδά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή και να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Η όλη υπόθεση, όλο το έγκλημα, συνετελέσθη, διεπράχθη και τελείωσε επί περιόδου που ο κ. Κακλαμάνης ήταν πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός σήμερα του ΠΑΣΟΚ ήταν υπουργός Εξωτερικών. (…) Είναι φαρισαϊσμός να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αυτοί που υποβάλλουν τέτοιες ερωτήσεις δεν είναι κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι», απεφάνθη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

– «Στο σπίτι του κρεμασμένου, κύριε Χατζηγάκη, είναι ντροπή να μιλάμε για σκοινί!», επέμενε ο κ. Κακλαμάνης. «Είναι κρίμα -κρίμα!- το ότι δώσατε σήμερα αυτήν την απάντηση και είμαι βέβαιος ότι, όταν κάποτε επιστρέψετε στον ιδιωτικό σας βίο, δεν θα είστε υπερήφανος γι’ αυτό το υβρεολόγιο που εξεπέμψατε περί ανευθυνότητος, προχειρότητος, υποκρισίας».

– «Όσον αφορά τη δίωξη Σαλάτα, εδώ τα κάνατε σαλάτα…», συνέχισε ο υπουργός!

– «Εσείς τα κάνατε σαλάτα από πολλού…», απάντησε ο κ. Κακλαμάνης!

Στα λόγια θέλουν την απλή αναλογική

Λάβρος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. «Η εξουσία στηρίζεται στη βία και τη νοθεία! Στον αθλητισμό, στη Βουλή, στην κοινωνία… παντού», είπε. «Αν θέλουμε να τελειώσουμε με τη βία, ούτε τους συνδέσμους θα διαλύσουμε, ούτε λέσχες-”μαριονέτες” θα φτιάξουμε, ούτε τίποτα.»

Όσο για τον επιχειρούμενο εκδημοκρατισμό των αθλητικών οργανώσεων, σωματείων και ομοσπονδιών, εκτίμησε ότι φτάσαμε «στο φοβερό παράδοξο να βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία -η οποία όταν ακούει απλή αναλογική βγάζει φλύκταινες- να δέχεται αναλογικό σύστημα στις εκλογές της Ομοσπονδίας και το ΠΑΣΟΚ, που είναι ”σημαιοφόρος” της απλής αναλογικής -απλώς δεν προλάβαινε σε είκοσι χρόνια να την κάνει το καημένο- να είναι υπέρ ενός συστήματος πλειοψηφικού, ”μασίφ” ψηφοδελτίων με 15 σταυρούς σε διοικήσεις με 15 μέλη».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα παρατήρησε ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ακολούθησε ο εξής εκρηκτικός διάλογος:

– Γ. Ψαριανός: «Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια και μη χορεύετε την τσιγκολελέτα επιτέλους, μην παίζετε παιδικά παιχνιδάκια».

– Γ. Σούρλας: «Κύριε Ψαριανέ, ακούστε λίγο τον πρόεδρο, θα σας κάνει καλό. Όχι να λέτε τη λέξη ”καραγκιοζιλίκια”».

– Γ. Ψαριανός: «Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα. Ο Καραγκιόζης εθνικός ήρωας είναι».

– Γ. Σούρλας: «Δεν επιτρέπονται τέτοιες εκφράσεις. Θίγετε βουλευτές, κόμματα, θεσμούς. Άμα σας αρέσει ο Καραγκιόζης, κάντε τον εσείς, όχι όμως να θίγουμε τους άλλους»!

νΑπρόσμενος συμπαραστάτης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα είπε άριστα, κύριε πρόεδρε».

– Γ. Σούρλας: «Σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι. Μπορεί να συμφωνείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι δικό σας θέμα».

– Ά. Γεωργιάδης: «Παίρνει άριστα!»

– Γ. Σούρλας: «Να του βάλετε άριστα. Κύριε Γεωργιάδη, δεν σας βάλαμε βαθμολογητή εδώ μέσα. Αν σας αρέσει ο Καραγκιόζης, είναι δικό σας θέμα. Ακολουθήστε τον. Κι εμένα μου αρέσει ο Καραγκιόζης να τον παρακολουθώ. Δεν θέλω, όμως, τέτοιες εκφράσεις στη Βουλή!»

– Ά. Γεωργιάδης: «Το θέατρο σκιών είναι μείζον θέμα της πολιτικής που μας παραδώσατε».

– Γ. Σούρλας: «Θα τον βουλιάξουμε τον ναό της Δημοκρατίας; Το θέλετε;».

Γ. Ψαριανός: «Ναυάγιο είναι».

– Δ. Λιντζέρης: «Έχει φροντίσει η κυβέρνηση γι’ αυτό».

Γ. Σούρλας: «Στο μυαλό σας ναυάγησε».

– Ά. Γεωργιάδης: «Είναι πολύ σπουδαίο στην αίθουσα να επικρατεί ζωντάνια. Ένας καθωσπρεπισμός ο οποίος τελικά μας οδηγεί στο να κρύβουμε τις απόψεις που έχει ένας μέσα σε μια εκτίμηση πολιτικής ορθότητας, μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε νεκρό χώρο. Ίσως γι’ αυτό, κύριε πρόεδρε, ο ελληνικός λαός δεν παρακολουθεί το κανάλι της Βουλής, διότι αντιλαμβάνεται ότι οι περισσότερες συζητήσεις εδώ μέσα είναι στημένες»….

νΣτο θέμα της διάλυσης των συνδέσμων παρενέβη ο Θόδωρος Πάγκαλος: «Θέλετε να διαλύσετε τους Συνδέσμους και να κάνετε τμήματα γραφειοκρατικά με διατυπώσεις, οι οποίες αναλύονται σε δύο περίπου σελίδες, όπου θα προσέρχονται συντεταγμένοι οι νέοι και θα υφίστανται την πειθαρχία των συλλόγων», είπε. «Μα, σοβαρά, τα πιστεύετε αυτά, κύριε υπουργέ; Και μάλιστα βάζετε και όριο ηλικία 18 ετών. Έχετε πάει στο γήπεδο; Οι μισοί απ’ αυτούς που παρίστανται είναι κάτω των 18 ετών και αυτοί κάνουν τα επεισόδια.

Και σας ερωτώ: Εγώ -ή κάποιος άλλος ανεύθυνος- πάω στο Πασαλιμάνι και ανοίγω μια καφετέρια που θα λέει ʽʽΟ θυμωμένος γαύροςʼʼ. Ποιος θα με εμποδίσει να έχω χίλιους ή πέντε χιλιάδες θαμώνες, τους οποίους εν εξάλλω καταστάσει θα οδηγώ στο γήπεδο, στέλνοντας τους πιο πιστούς απ’ αυτούς να αγοράζουν πακέτα εισιτηρίων -όχι τόσα εισιτήρια όσα μπορεί να δώσει ένας σύλλογος, αλλά πακέτα εισιτηρίων- για να τα διανείμω ανάμεσα στα μέλη;».

– Μ. Λιάπης: «Δεν έχετε πάει σε γήπεδα του εξωτερικού;»

– Θ. Πάγκαλος: «Δεν έχω πάει…».

– Μ. Λιάπης: «Έχω πάει πολλές φορές! Συλλαμβάνονται».

– Θ. Πάγκαλος: « …αλλά αντιλαμβάνομαι ότι νομοθετείτε για γήπεδο του εξωτερικού! Εγώ θα ήθελα να νομοθετήσετε για το ”Καραϊσκάκη”. Φαντάζεστε σε γήπεδο της Ελλάδας να γίνει αυτό; Εδώ έχουμε ένα νομοθέτημα για αγγλικό γήπεδο. Αν είναι για αγγλικό γήπεδο, να πηγαίνατε στους Commons. Πηγαίνετέ το στο Λονδίνο, να σας το ψηφίσουν οι άγγλοι βουλευτές, ενδεχομένως και να σας αποθεώσουν»…

– Γ. Ψαριανός: «Έχει και άλογα…».

– Θ. Πάγκαλος: «Θα πάει άνθρωπος -ό,τι και να ‘ναι, μα ο Τσίγγερ, ο Κόκκαλης, ο Πατέρας, αυτός που έβαλε τα λεφτά- να συλλάβει μέσα στο γήπεδο κάποιον;»

Έλα ντε…


Σχολιάστε εδώ