Πατρινά και… άλλα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αχαιοί δείχνουν με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την υποτιθέμενη Εθνική οδό Πατρών – Αθηνών. Άλλωστε πρόκειται για έναν δρόμο που έχει βαφτεί στην κυριολεξία με αίμα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Είναι και η αδιαφορία που δείχνει επί σειράν δεκαετιών το κράτος.

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στην καρμανιόλα της Πατρών – Κορίνθου ακολούθησε κύμα σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων για το νέο χαράτσι, ο δε νομάρχης Αχαΐας φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ο κ. Κατσικόπουλος τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας θα κινηθεί νομικά εναντίον της πρωτοφανούς αυτής διάκρισης σε βάρος των πολιτών της. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολίτες για να σκοτώνονται, να δίνουν χρήματα προκαταβολή στους εργολάβους για ένα έργο που… έπεται», δήλωσε ο κ. Κατσικόπουλος. Η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων ισχύει από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και θα αφορά στα διόδια στην Ελευσίνα, το Ζευγολατιό και την Πάτρα. Η νέα τιμή θα είναι ίδια και στους τρεις σταθμούς και καθορίζεται στα 2,80 ευρώ για τα ΙΧ, 1,90 για τις μοτοσικλέτες, 7 ευρώ για τα φορτηγά μέχρι τρεις άξονες και 9,90 από τέσσερις άξονες και πάνω. Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και από τον Δήμο Πατρέων και ο δήμαρχος Ανδρέας Φούρας έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση». Στη γραπτή ανακοίνωση του κ. Φούρα σημειώνεται ότι «οι Πατρινοί, που είναι και οι κύριοι χρήστες της διαδρομής αυτής, καλούνται να πληρώσουν για έναν δρόμο πριν καν αυτός ολοκληρωθεί, πριν καν οι εργασίες ξεκινήσουν. Στην πραγματικότητα οι Πατρινοί χρηματοδοτούν την κατασκευάστρια εταιρεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Πρόκειται για πρωτοφανή διάκριση σε βάρος ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας η οποία πρέπει να ανακληθεί. Σημειώνω πως παρόμοια μεθόδευση δεν έχει υπάρξει σε κανένα άλλο οδικό έργο σε ολόκληρη τη χώρα».

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:
ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ

Μια φρικιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, με τραγικό θύμα έναν 7χρονο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Πατρών, ένας 60χρονος ψαράς φέρεται να ασελγούσε στο κορμάκι του 7χρονου, βιάζοντας καιρό τώρα το σώμα και την ψυχή του, με την «ανοχή» της οικογένειας!

Γείτονες της οικογένειας στο Ζαβλάνι δεν άντεξαν το αποτρόπαιο έγκλημα και μίλησαν στην Αστυνομία για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι του μικρού από την Αλβανία. Αστυνομικοί εντόπισαν το παιδί και ανατρίχιασαν ακούγοντάς το να τους διηγείται με λεπτομέρειες το πώς ο 60χρονος οικογενειακός «φίλος» το βίαζε με αντάλλαγμα τα λίγα ρούχα, παιχνίδια και χρήματα που έδινε στην οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός περιέγραψε στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο τον αποπλανούσε ο 60χρονος, ο οποίος, όταν ικανοποιούσε τις ανώμαλες ορέξεις του πάνω στο σώμα του 7χρονου, τον οδηγούσε στο μπάνιο για να τον πλύνει και να σταματήσει την αιμορραγία που του προκαλούσε, ενώ του έλεγε πως αυτά ήταν «περιποιητικά χάδια». Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτουν παλαιά σημάδια από κακώσεις στα γεννητικά του όργανα, ουλές στο σωματάκι του και ύπαρξη αιμορραγίας στον πρωκτό. Οι πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο 60χρονος είχε βάλει στο «μάτι» και την 11χρονη κόρη της οικογένειας, στην οποία επίσης προσπάθησε να ασελγήσει.

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι οι γονείς, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, γνώριζαν τι συνέβαινε, ιδιαίτερα η μητέρα, όμως δεν μιλούσαν επειδή ο 60χρονος τους έδινε χρήματα και φαγητό. Η αστυνομία συνέλαβε τον 60χρονο ψαρά στη Ζάκυνθο, πατέρα ενός παιδιού, αλλά και τη μάνα των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα υποστήριξε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα όσα συνέβαιναν στο παιδί της, ενώ ο φερόμενος ως δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει πατρική στοργή και φροντίδα στα παιδιά.


Σχολιάστε εδώ