ο Δαίμονας των δημαρχείων

// Αυτό είναι κατάντημα πρώτου μεγέθους. Το ΔΣ που διαχειρίζεται το περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» παραχώρησε σ’ έναν αθλητικό σύλλογο πολεμικών τεχνών μια κτιριακή εγκατάσταση εντελώς δωρεάν εντός του πάρκου. Για να μην παραμυθιαζόμαστε, στην ουσία πρόκειται για μια σχολή καράτε που δουλεύει με κριτήρια κανονικής επιχείρησης, με ΑΦΜ συλλόγου για φορολογικούς λόγους. Πήρε φωτιά λοιπόν ο χώρος αυτός και αναδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, ο απέραντος σκουπιδότοπος που έχει μετατραπεί η πιο ακριβή περιβαλλοντική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Ακατάλληλοι άνθρωποι διοικούν έναν εκπληκτικό χώρο και τον οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή. Κρίμα.

// Οργιάζουν οι φήμες για στημένη διαδικασία ως προς την ανεύρεση νέου δημαρχείου προκειμένου να μεταστεγαστούν οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Πετρούπολης. Μόνο την οδό που θα βρίσκεται το νέο κτίριο δεν αναφέρει η προκήρυξη. Στελέχη της αντιπολίτευσης καυτηρίασαν το γεγονός, αλλά φαίνεται ότι ο τοπάρχης θεωρεί ότι όλα τα κάνει νόμιμα. Υπάλληλοι του δήμου μου είπαν ότι συγκεκριμένα ιδιοκτήτης έχει ήδη καταθέσει τα πολεοδομικά σχεδιαγράμματα του κτιρίου του και ότι η προκήρυξη «βγήκε» σύμφωνα με αυτά που διαθέτει το δικό του κτίριο. Το διαθέσιμο ενοίκιο θα είναι 17.000 ευρώ. Καλά λεφτά. Είναι δυνατόν όμως όλα να φωνάζουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ο δήμαρχος να κοιτάζει από το παράθυρο τα περιστέρια; Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει αφορμές για αρνητικά σχόλια, τουλάχιστον ως προς τις ενέργειές του σε διάφορα ζητήματα. Μακάρι να αποδειχθεί ότι όλοι έχουν άδικο.

// Ούτε απόφαση για αγορά χαρτιού υγείας για τις τουαλέτες δεν μπορεί να πάρει πλέον, εξαιτίας της ανίσχυρης δημοτικής ομάδας που διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος. Όλοι περιμένουν ότι κάποιο πρωί ο τοπάρχης θα δηλώσει την παραίτησή του, αφού ουσιαστικά δεν ασκεί διοίκηση. Αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον δήμο. Οι διευθυντές του δήμου αρνούνται ακόμη και να συναντηθούν μαζί του, αφού θεωρούν πως όποια εντολή και αν τους δώσει θα «φρενάρει» στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, που ελέγχεται από διαφωνούντες και αντιπολίτευση. Ότι θα εγκαταλείψει ο αγαπητός Μανωλιός είναι βέβαιο. Το πότε είναι το στοίχημα. Μια και ο λόγος για τον Δήμο Μελισσίων, να σας ενημερώσω ότι κάποιοι «κακοί άνθρωποι» κυκλοφορούν φακέλους για προσωπικά δεδομένα του δημάρχου. Για να έχουμε καθαρές εξηγήσεις με όλους, εμείς δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν.

// Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε σ’ αυτήν την περιβόητη πολεοδομική υπηρεσία του Δήμου Βούλας. Εκείνη δουλεύει στην πολεοδομία του δήμου, ο σύζυγός της, πολιτικός μηχανικός, έχει αναλάβει ένα έργο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, μιας βίλας, στο Πανόραμα. Η απόλυτη αυθαιρεσία. Επειδή δεν έφτανε η αυλή για να πεταχτούν μερικά φορτηγά μπάζα, χρησιμοποιήθηκε και το… δάσος. Ο δρόμος που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική έγινε τοίχος για την πισίνα της βίλας. Όταν θα πάρει φωτιά το βουνό, ο ταλαίπωρος οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος, με τον χάρτη στο χέρι, θα φρενάρει πάνω στην παντελώς αυθαίρετη πισίνα, αφού θα του κόβει τον δρόμο. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

// Άνω κάτω έγινε προχθές το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας, με αφορμή την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος που είχαμε την προηγούμενη Κυριακή για την ποινική δίωξη που ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας για στελέχη του δήμου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δικηγόρος Χαϊτόπουλος, τα είπε έξω από τα δόντια. «Σας πιάσανε στα πράσα και έχετε το θράσος να μιλάτε. Τώρα θα κλαίτε δεξιά κι αριστερά για να αθωωθείτε, αλλά θα είναι αργά». Να σας θυμίσω ότι η υπόθεση αφορά έναν διαγωνισμό που έκανε ο δήμος, όπου, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ως πρόεδρος της επιτροπής τότε, μαζί με υπαλλήλους του δήμου χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις σε διαγωνιζόμενους για να αποκτούν μόρια. Θα έχει ενδιαφέρον το δικαστήριο. Δεν τα χάνουμε αυτά εμείς. Μέχρι και φωτογραφίες θα βγάζουμε. Ο δήμαρχος πάντως έμεινε εκτός κατηγοριών, αφού από την Εισαγγελία απαλλάσσεται κάθε ευθύνης.

// Χωρίς διακοπή θα συνεχιστούν τα προγράμματα των δήμων για τη «Βοήθεια στο σπίτι». Το υπουργείο Εσωτερικών εξασφάλισε χρηματοδότηση έως το 2010 και τουλάχιστον ως τότε οι 4.000 εργαζόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν κάθε Σάββατο στον μπακάλη για να βγαίνει η εβδομάδα. Κάθε χρόνο και μια ένεση ανάσας. Μια κατάσταση που κληρονομήθηκε από το παρελθόν, χωρίς μελέτη και ουσιαστική προοπτική βιωσιμότητας. Τους ενδιέφεραν μόνο οι διορισμοί. Άντε τώρα ν’ απολύσεις αυτούς τους ανθρώπους.

// Κάθε φορά που πρέπει να πάω στην περιοχή Μπουρναζίου, αναθεματίζω την ώρα και τη στιγμή. Μια απίστευτη αναρχία χωρίς προηγούμενο. Οι κάτοικοι της περιοχής μού έστειλαν μια επιστολή με φωτογραφίες, επισημαίνοντας ορισμένα πράγματα που δυστυχώς, ενώ τα βλέπουν όλοι, δεν τα διορθώνει κανένας. Μια περιοχή που έχει εξελιχθεί σε βιομηχανική ζώνη, ενώ οι κατοικίες εξαπλώνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και νυχτερινά κέντρα κάθε βράδυ κάνουν πάρτι. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, ανοίγει ό,τι μαγαζί θέλει, παρκάρει όπου θέλει.

// Την επόμενη Παρασκευή ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παπάγου Δημήτρης Οικονόμου, όπως λέει η πρόσκληση που μας έστειλε, θα παρουσιάσει την επίσημη έναρξη του ομίλου προβληματισμού που έχει δημιουργήσει και ονομάζει «Παπάγου Πολιτεία». Εμένα αυτό μου θυμίζει δημοτική παράταξη. Ο Δημήτρης έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου Ξύδη και στις προηγούμενες εκλογές στήριξε τη Σοφία Χρήστου που έχασε τη δημαρχιακή καρέκλα μετά από μια βραδιά θρίλερ. Τώρα τι ακριβώς θα κάνει ο φίλτατος γιατρός δεν ξέρω. Θα δούμε. Πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο που μετράει τις κινήσεις του.

// Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία ούτε τέσσερα άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά, άκουσον άκουσον, εννέα (!) στον αριθμό έχει προσλάβει στον δήμο ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, αρμόδιος για την καθαριότητα Γιώργος Ζήκος. Άντε, φίλε, με το καλό, άλλους δύο και συμπληρώνεις ενδεκάδα. Και από την άλλη έχει τον Καραμανλή να επαναλαμβάνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, το… «σεμνά και ταπεινά». Α, ρε, εξουσία τι κάνεις!

// Αληθεύει ότι υπάλληλος του δήμου Αμαρουσίου, και μάλιστα υψηλόμισθος, άνοιξε σουβλατζίδικο στην ιστορική πλατεία Ηρώων;


Σχολιάστε εδώ