οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Δεν εξακολουθεί, ερωτά τον υπουργό, να είναι το πρόβλημα η επέκταση των θαλάσσιων ορίων της χώρας από τα έξι στα δώδεκα μίλια και η αντίστοιχη επέκταση ή η ακριβής οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των νήσων του Αιγαίου;

>Μ’ άλλη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός ερωτά αν υπάρχει κίνδυνος μείωσης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας. Αναφέρεται σε δηλώσεις στελεχών οίκων αξιολόγησης του εξωτερικού, όπως της Standard & Ρoors, σύμφωνα με τους οποίους η περικοπή των δαπανών είναι αναγκαία, παρά τα νέα φορολογικά μέτρα, γιατί μια πιθανή αποτυχία στη μείωση του δημοσίου χρέους θα επηρεάσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Βρεττός ερωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και του μνημειακού χαρακτήρα του Κτήματος Τατοΐου.

>Το ζήτημα της δραστηριοποίησης ξένων τραπεζών στην Ελλάδα και της προσφοράς σειράς off shore τραπεζικών υπηρεσιών, πρακτική στην οποία επιδίδονται και ελληνικές τράπεζες, θέτει στον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Ερωτά ποιες ακριβώς τράπεζες προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες, ποιο το ύψος των συναλλαγών και ειδικότερα ποιο το ύψος της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται με τον τρόπο αυτό και σε ποια μέτρα έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

>Στην Πάρνηθα και στην Αττική, όπου το πράσινο είναι λίγο και μειώνεται διαρκώς με νόμιμες ή παράνομες παρεμβάσεις, το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί Προεδρικά Διατάγματα για την οιονεί οικοδόμηση κάθε πράσινου τετραγωνικού μέτρου, επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Αναφέρεται στην προσθήκη δύο ζωνών με νέο σχέδιο ΠΔ για εγκαταστάσεις επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στους πρόποδες του βουνού, , με σχεδιαζόμενη οικοδόμηση 110 χιλιάδων τ.μ. γραφείων για 7 χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς και κατασκηνώσεις σε 30 στρέμματα του δασοκτήματος της Μονής Πετράκη, συνολικής έκτασης 110 στρεμμάτων.

>Με προβλήματα άρχισε η σχολική χρονιά για τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Αιγάλεω και την Ηλιούπολη, αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα. Συγκεκριμένα η έλλειψη προσωπικού οδήγησε σε ματαίωση της έναρξης της σχολικής χρονιάς του ΕΕΕΕΚ στο Αιγάλεω, ενώ το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσωπικό για τη μεταφορά των παιδιών και ζητά να διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό.

>Τι απέγινε το πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ που επέβαλε πέρυσι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στους ΑΗΣ Μεγαλόπολης, διότι οι εκπομπές διοξειδίου του θείου είχαν υπερβεί πολλές φορές τόσο το ωριαίο όσο και το ημερήσιο όριο που είναι επιτρεπτό για την προστασία της υγείας, ερωτούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, Απόστολος Κατσιφάρας, Μανώλης Σκουλάκης και Δημήτρης Ρέππας. Αναφέρονται σε πληροφορίες μη κυβερνητικής οργάνωσης ότι χιλιάδες τόνοι διοξειδίου του θείου, αιωρούμενων σωματιδίων και τέφρας, κατακλύζουν την περιοχή, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

>Να μειωθούν άμεσα στο ήμισυ των σημερινών τιμών τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιόπουλος, Α. Κατσιφάρας, Μ. Βέρρας, Γ. Κουτσούκος και Μ. Κατρίνης. Τονίζουν ότι, αντί να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου, ο παραχωρησιούχος με την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ αύξησε την τιμή των διοδίων κατά 30%, με αποτέλεσμα την εντονότατη και δικαιολογημένη αντίδραση των οδηγών και των φορέων της δυτικής Ελλάδας, γιατί έργο δεν βλέπουν, ο δρόμος έχει καταστεί πραγματική καρμανιόλα και ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν αυξημένα διόδια.

>Τις καταγγελίες της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την ανατροπή του αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων των αστυνομικών και την αντικατάστασή του με άλλο, το οποίο δεν θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των Αστυνομικών, θέτει υπόψη του υπουργού Εσωτερικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.


Σχολιάστε εδώ