Οι αδαείς και η ισότητα «5+2–1=6»

Να πούμε την αμαρτία μας, καγχάσαμε με τους αδαείς πολιτικά σχολιαστές των «παραθύρων» που αγνοώντας τα «μυστικά» και τους κανόνες της πολιτικής τέχνης, τη μια μέρα υμνούν την «πολιτική παντοδυναμία» της κρατούσας κατάστασης και την επαύριον (μετά τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων), κάνοντας στροφή 180 μοιρών, εντοπίζουν αδιέξοδα στη διακυβέρνηση της ΝΔ. Και πώς να μη γελάσει κανείς με τους φωστήρες των παραθύρων, όταν την Παρασκευή διαπιστώνουν «πολιτική κυριαρχία Καραμανλή» και τη Δευτέρα «πολιτική αδυναμίας»! Άσε την πλάκα που έπαθαν με τον Γιώργο Παπανδρέου, που την Παρασκευή είναι «ανίκανος» και τη Δευτέρα «δυνάμει πρωθυπουργός»!

•Για να μην την ξαναπατήσουν, τους επαναλαμβάνουμε την πολιτική ισότητα του «5+2=7», που στην περίπτωση Καραμανλή γίνεται «5+2–1=6». Με άλλα λόγια, κάθε «ομάδα εξουσίας» που αναλαμβάνει τις τύχες του τόπου κατά κανόνα «δικαιούται» να μείνει στην εξουσία «5+2=7» έτη. Τα 5 πρώτα χρόνια σε θέση πολιτικής κυριαρχίας και τα 2 τελευταία σε θέση κλιμακούμενης φθοράς. Όμως επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή ζήτησε τη «δεύτερη ευκαιρία» έναν χρόνο νωρίτερα από τη λήξη της πρώτης θητείας της, έχασε ένα έτος από τον «επταετή κύκλο», κατʼ επέκταση η φθορά της άρχισε έναν χρόνο νωρίτερα, γιʼ αυτό εμφανίστηκαν στις δημοσκοπήσεις τα πρώτα ίχνη της φθοράς. Το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν μπροστά πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ, όμως περί το τέλος του 2009 το ΠΑΣΟΚ θα είναι καθαρά μπροστά, καθότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως κόμματα εξουσίας, είναι σε διαλεκτική σχέση, η φθορά του ενός συνεπάγεται την ενίσχυση του άλλου και η φθορά της ΝΔ με τον χρόνο θα μεγιστοποιείται.

•Έτσι, ούτε ο Κώστας Καραμανλής έπαψε να είναι καλός ρήτορας και ικανός τακτικιστής ούτε ο Θ. Ρουσόπουλος άριστος διαχειριστής της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Απλώς, ακόμα και μαγικές ικανότητες να είχαν Καραμανλής και Ρουσόπουλος, δεν θα κατάφερναν να ξεφύγουν από τη νομοτέλεια του «κύκλου φθοράς». Όπως και ο Γ. Παπανδρέου είναι «καταδικασμένος» να γίνει πρωθυπουργός, όπως και ο ΣΥΝ είναι «καταδικασμένος»

να πέσει στα κιλά του όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Πότε θα συμβούν αυτά; Μα μόλις η κυβέρνηση Καραμανλή συμπληρώσει έξι χρόνια στην εξουσία. Γιʼ αυτό και ο πρωθυπουργός είτε πρέπει να επιδιώξει τη μετάβασή του στην Προεδρία την άνοιξη του 2010, είτε να το τραβήξει, εάν είναι δυνατόν, μέχρι τέλους, φροντίζοντας νʼ αφήσει πίσω του «χρήσιμο έργο».


Σχολιάστε εδώ