Να τα βρουν

Οι μεγάλοι βέβαια φταίχτες είναι αυτοί που κυβερνούν. Όλα αυτά τα χρόνια. Από την εποχή που το κράτος πήρε την Ολυμπιακή στα χέρια του. Και φταίνε γιατί χρησιμοποίησαν τον εθνικό μας αερομεταφορέα για ψηφοθηρία… Και δεν είπαν ποτέ ένα «όχι», δεν έκαναν ποτέ ταμείο.

Το ίδιο ένοχοι είναι και οι κύριοι συνδικαλιστές γιατί νόμιζαν ότι κάποιος άλλος πληρώνει, ξεχνώντας ότι στο τέλος ο λογαριασμός έρχεται σε όλους μας…

Τώρα, αν θέλουμε όλοι –και το θέλουμε– για να μην πέσουμε σε μονοπώλια που θα μας εκβιάζουν και σε απομόνωση των μη κερδοφόρων γραμμών και να μας βλέπουν σαν… εισιτήρια, χρειάζονται θυσίες.

Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Να δουν το δάσος και όχι το δέντρο. Η Ολυμπιακή είναι η ΖΩΗ τους. Και γι’ αυτό πρέπει να την κρατήσουν στη ζωή. Καλές είναι οι φωνές, αλλά αν μπει το λουκέτο τι γίνεται μετά;

Η Ολυμπιακή μπορεί να ζήσει. Αρκεί να τα βρουν. Και δεν μπορεί να μην τα βρουν αν κάτσουν ήρεμα να συζητήσουν οι δύο πλευρές. Με μία και μοναδική σκέψη.

Ότι η Ολυμπιακή είναι το οξυγόνο μας. Και τη χρειαζόμαστε όλοι. Μπορεί για τους εργαζόμενους να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Στο χέρι τους είναι.


Σχολιάστε εδώ