«Μακεδονικό», στα χνάρια του Κυπριακού…

Eπανέρχομαι την περίοδο αυτή με μονομανία στο Μακεδονικό, λόγω της συγκυρίας αφενός, ότι λόγω των μειωμένων αντανακλαστικών της ελληνικής πλευράς αφετέρου. Νομίζω όλοι διαπιστώσατε τι συνέβη στην πρόσφατη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ. Άλλωστε, μας είχε προετοιμάσει για τα τεκταινόμενα με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, ΠΡΙΝ από την έναρξη των συνομιλιών: σύμφωνα λοιπόν με τον εκπρόσωπο Σον Μακ Κόρμακ, στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία σε άλλο όνομα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Μακεδονία είπε πως θέλει να αποκαλείται Μακεδονία. Το αναγνωρίζουμε αυτό. Εάν η Μακεδονία πει στη διεθνή Κοινότητα ότι θέλει να την αποκαλούν με ένα άλλο όνομα το οποίο θα έχει πλήρη υποστήριξη της μακεδονικής κυβέρνησης και του μακεδονικού λαού, δεν είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνούσαμε»!
Καταλάβατε; Ποιος ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ την περιοχή, τις «Διαπραγματεύσεις»;
Λοιπόν, επειδή ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η πολιτική άποψη και η ηθική (υπο)στάθμη της αστικής τάξης, των ελίτ της χώρας. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ξανά και ξανά: μη διανοηθείτε να μετακινηθείτε στο παραμικρό από την ΚΟΚΚΙΝΗ γραμμή που θέσατε στο Βουκουρέστι, όπου ΔΩΣΑΜΕ ήδη σε ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ το όνομα Μακεδονία, χωρίς να έχουμε λάβει ακόμη το παραμικρό. (Θα μείνετε μόνοι με τον ΣΥΡΙΖΑ).
Οι παππούδες μας, οι γονείς μας έδωσαν το αίμα τους για να ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ, να ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ την Ελλάδα. Τούτοι οι σημερινοί διαγκωνίζονται ποιος θα την ΠΡΩΤΟΜΙΚΡΥΝΕΙ… Λογικό από μια άποψη, εφόσον γι’ αυτούς (αλλά και για τους εκσυγχρονισμένους και απο-εθνικοποιημένους αριστερούς) Ελλάδα και Ελληνισμός δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη σημασία. Οι άνθρωποι είναι απλώς Ελληνόφωνοι, εφόσον αρνούνται ότι το Όνομα, η Γλώσσα, ο Πολιτισμός έχουν ΨΥΧΗ..
Σε ποιους μιλάς… (είναι πολλά τα λεφτά…)
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ: Τα βήματά μας στο Μακεδονικό είναι (δυστυχώς) αντίστοιχα της τραγικής μας πορείας στο Κυπριακό (αρνούμαι επιμόνως να αναφερθώ σε όσα ΤΡΑΓΙΚΑ και ΓΕΛΟΙΑ πράττει ο «κομμουνιστής» συνομιλητής των Αγγλο-Τούρκων Πρόεδρος Χριστόφιας στην Κύπρο. Shame on you…)
ΠΡΟΤΡΕΠΩ: Για αυτογνωσία: επισκεφθείτε τη Μεγάλη Τούμπα στην Βεργίνα και τους Μακεδονικούς τάφους στην Αρχαία Μίεζα. Συγκλονισμός…
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Υπάρχει άλλη λύση από ένα Κίνημα αντίστοιχης δυναμικής με του Γουδίου, -1909: εκατό χρόνια πριν, μα εξαιρετικά επίκαιρο- που θα προετοιμάσει τον νέο Βενιζέλο; (δεν εννοούμε τον Βαγγέλη…).


Σχολιάστε εδώ