ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΟ

Με προανακριτική, αλλά
σε «κατάλληλο χρόνο»
το ΠΑΣΟΚ

Και ενώ στη «γαλάζια» παράταξη βρίσκονται σε απόγνωση, στο ΠΑΣΟΚ με το ζόρι κρύβουν οι περισσότεροι την ευφορία που έφεραν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν και δεν λείπουν και οι ψύχραιμοι που συνιστούν ψυχραιμία, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπήκαν κάτω από το χαλί δεν θέλουν και μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβγούν στη φόρα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο «καταμερισμός εργασίας» που έχουν κάνει οι πράσινοι -με τον αρχηγό Γ. Παπανδρέου να εμφανίζεται… υπεράνω των σκανδάλων και τον Μ. Καρχιμάκη να «πυροβολεί» το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου- φαίνεται να τους βγαίνει.

Ο σχεδιασμός, μάλιστα, που υπάρχει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για τους δικούς του λόγους θέλει να δώσει «δικομματική» διάσταση στην υπόθεση και προτείνει επειγόντως Εξεταστική, δεν θα βιαστεί να πάει το θέμα στη Βουλή με δική της πρωτοβουλία.

«Όλα θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο», λένε πράσινα στελέχη που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πάνε απευθείας σε Προανακριτική Επιτροπή, για την οποία η ψήφος των βουλευτών είναι μυστική και αφήνει περιθώρια για γαλάζιες διαρροές, και όχι σε Εξεταστική, η απόφαση για την οποία λαμβάνεται με φανερή ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της είναι προδιαγεγραμμένο.

«Αυτοπυροβολούνται» ανελέητα οι γαλάζιοι

Δίχως έλεος, αλλά και χωρίς προηγούμενο, είναι τα χτυπήματα που δέχεται από τα ίδια της τα στελέχη η κυβερνητική παράταξη, η οποία δείχνει πλέον να κινδυνεύει περισσότερο από τον εαυτό της παρά από τους αντιπάλους της.

Και δεν είναι μόνον οι αποκαλούμενοι «αντάρτες» πρώην υπουργοί και υφυπουργοί (Β. Πολύδωρας, Π. Τατούλης, Β. Μιχαλολιάκος, Θ. Γιαννόπουλος κ.ά.) που συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κάνει την πιο σκληρή δήλωση για να «παίξει» στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις, είναι και οι αξιωματούχοι της που παραδέχονται πλέον και δημοσίως ότι «δεν πάει άλλο».

Όταν ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Π. Παναγιωτόπουλος φθάνει στο σημείο να μιλάει την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Βουλής για «βαριά ατμόσφαιρα και δυσαρέσκεια που επικρατεί σε ευρέα στρώματα του ελληνικού λαού» και για τη «δυσμενέστερη συγκυρία για την κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2004», αυτό δεν μπορεί να περνάει έτσι. Ακόμη και το ότι ο ίδιος συμπλήρωσε αμέσως μετά πως «η εικόνα είναι απολύτως αναστρέψιμη» δείχνει ότι στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου δεν έχουν πάρει ακόμη τα μηνύματα ή κι αν τα έχουν πάρει αδυνατούν να τα ερμηνεύσουν.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο μέχρι πρόσφατα απειλητικός προς τους συναδέλφους του γαλάζιος γραμματέας Γιάννης Τραγάκης έχει αρχίσει τελευταία να… σφυρίζει αδιάφορα και -κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία- να δηλώνει: «Δεν κρίνω ποτέ, είναι πάγια πολιτική μου, δεν σχολιάζω ποτέ τα λεγόμενα των βουλευτών μου»!

Η αναγνώριση,
το καλύτερο μνημόσυνο
στον Γ. Σκουλαρίκη

Το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του Γιάννη Σκουλαρίκη, που έφυγε τις προηγούμενες μέρες, ήταν, χωρίς αμφιβολία, η αναγνώριση του έργου του από τους παλαιούς του πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα από τους προερχόμενους από την παράταξη που είχε αντιταχθεί σε πρωτοβουλίες του όπως η ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία προχώρησε ως πρώτος υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ.

Υλοποιώντας τη δέσμευση του προέδρου του σώματος Δ. Σιούφα ότι θα αναγγέλλεται στη Βουλή ο θάνατος παλαιών βουλευτών, ο αντιπρόεδρος Γ. Σούρλας έκανε τη σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «ο Γιάννης Σκουλαρίκης προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες εις τον τομέα της ευθύνης του», για να επαινέσει την πρωτοβουλία του για την ενοποίηση των Σωμάτων και να πει ότι «έχει γράψει με καθαρά γράμματα την πορεία του στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως».

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι ο αείμνηστος πολιτικός από την Ηλεία υπηρέτησε όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, «κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο στον τόπο μας», όπου «πολλές φορές η πολιτική διαδρομή οδηγεί από την τοπική αυτοδιοίκηση στο Κοινοβούλιο και σπάνια βλέπουμε το αντίθετο», ενώ ο Γ. Σκουλαρίκης «υπηρέτησε τον τόπο του, τον ιστορικό Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, και μάλιστα σε μια συγκυρία σημαντική, τη στιγμή της ολυμπιακής προετοιμασίας».


Σχολιάστε εδώ