«Καμπάνα» στον δασάρχη Πόρου για παράβαση καθήκοντος

Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, ο δασάρχης Πόρου καταδικάστηκε διότι «όντας υπάλληλος παρέβη με πρόθεση τα καθήκοντά του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει το κράτος.
Επέτρεψε… την τοποθέτηση εις την θέση «Καμάρα» Δήμου Πόρου εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός δασικής εκτάσεως και πλησίον αρχαιολογικού χώρου, άνευ εγκρίσεως του υπουργού Πολιτισμού…».
Καταδικάστηκε, επίσης, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, διότι τοποθέτησε την κεραία κινητής τηλεφωνίας χωρίς νόμιμες αδειοδοτήσεις. Στις 24 Νοεμβρίου 2008, στο Αʼ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται να δικαστούν ο δασάρχης με τρείς ακόμα υπαλλήλους του Δασαρχείου Πόρου, όπως και ο τότε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, για «απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση και μη, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή καταμήνυση, ηθική αυτουργία από κοινού στην άνω πράξη, ψευδορκία μάρτυρα, απάτη στο Δικαστήριο και παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση και μη».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναμένεται και το πόρισμα προκαταρτικής εξέτασης, που διενεργείται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από αναφορά που έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παραγγελία που έχει δοθεί από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ