Κάλυψη στην off-shore Αράπογλου!

Εδέησε να απαντήσει ο υπουργός Οικονομίας στην ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη γνωστή υπόθεση της off shore τράπεζας-σφραγίδας που έχει ιδρύσει η Εθνική Τράπεζα σε νησί της Μάγχης, προκειμένου να διευκολύνει το θεάρεστο έργο των μεγαλοεπενδυτών που θέλουν να αποφεύγουν την εφορία. Απάντησε, βέβαια, με τη δεύτερη υποβολή της ίδιας ερώτησης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι απαράδεκτες οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούν οι βουλευτές.

// Τι απάντησε ο υπουργός γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, που το έφερε στο φως πρώτο το «Π»; ΤΙΠΟΤΑ! Αρκέσθηκε μόνο να διαβιβάσει ένα τυπικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, παντελώς άσχετο με τα φορολογικής υφής ζητήματα που έχουν τεθεί, καθώς και ένα έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης που δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα (με τι ασχολούνται, άραγε, σε αυτήν τη χώρα οι εισαγγελείς;).

// Θυμίζουμε ότι ανάλογη ερώτηση είχε καταθέσει και ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης, στον οποίο ο κ. Αλογοσκούφης είχε απαντήσει τουλάχιστον ότι θα διερευνηθεί αν υπάρχει φοροδιαφυγή από τους πελάτες των τραπεζών μέσω φορολογικών παραδείσων. Φαίνεται ότι ήταν τόσο αυστηρός αυτός ο έλεγχος, αν έγινε ποτέ, που δεν βρήκε ούτε μια φράση να διατυπώσει ο υπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό δεν είναι κάλυψη στην… VIP φοροαποφυγή, τότε τι είναι, κ. υπουργέ, που με τόσο ζήλο φορολογείτε επαγγελματίες των 10.000 ευρώ;

// Με κρατικές εγγυήσεις θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον Όμιλο Λαναρά οι τράπεζες με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει να χαθούν οι περίπου 1.500 θέσεις εργασίας στον κλωστοϋφαντουργικό όμιλο.
δ«Καίγονται» βλέπεις στο υπουργείο Οικονομίας για το πώς θα προστατέψουν τους φίλους τραπεζίτες, με επικεφαλής τον κ. Αράπογλου, οι οποίοι έχουν μπει μέχρι τον λαιμό μέσα από τα δάνεια προς τον Λαναρά, πάντα με πρόσχημα την εξυγίανση, που ποτέ δεν έρχεται, ενώ οι δραστηριότητες μεταφέρονται εκτός Ελλάδας (Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM), με τις ευλογίες των τραπεζιτών. Γιατί αν «σκάσει το κανόνι» Λαναρά, οι τράπεζες έχουν να χάσουν γύρω στα 200 εκατ. ευρώ. Και το υπουργείο μπορεί να μην πολυενδιαφέρεται για τις 1.500 οικογένειες που θα μείνουν στον δρόμο, αλλά για τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών καίγεται…


Σχολιάστε εδώ